Tuesday, September 17, 2024
Home » Η αδιαφορία κάποιων αρχών και λειτουργών στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν

Η αδιαφορία κάποιων αρχών και λειτουργών στα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν

0 comments

Του Αντώνη Λοίζου F.R.I.C.S. – Αντώνης Λοίζου & Συνεργάτες ΕΠΕ – Εκτιμητές Ακινήτων, Πωλητές Ακινήτων & Διαχειριστές ΄Εργων Ανάπτυξης

Είμαστε αρκετά περήφανοι στην Κύπρο για την εξασφάλιση γαλάζιων σημαίων, που υποδεικνύουν την καθαρότητα της θάλασσας και σε κάποιο βαθμό αντικατοπτρίζουν και την προστασία του λουομένων.

Έχουν κατασκευαστεί αρκετά παρατηρητήρια για ναυαγοσώστες, επανδρωμένα τα πλείστα και τυγχάνουμε συγχαρητηρίων από την Ε.Ε. και τον διεθνή τύπο. Αποτέλεσμα, η αύξηση της ζήτησης για το τουριστικό μας προϊόν, που κατ’ επέκταση βοηθά στην τοπική οικονομία.

Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα με την ποιότητα των ναυαγοσωστών και σε ποιο βαθμό κάποιοι μπορούν ή έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα καθήκοντα τους;

Θα θυμάστε ότι πριν από 15 ημέρες περίπου, στην πιο δημοφιλή παραλία της Λεμεσού (οδός Ολυμπίων) κόπρανα και άλλα λύματα επέπλεαν στο νερό, σχεδόν κάτω από το παρατηρητήριο των ναυαγοσωστών, χωρίς αντίδραση εκ μέρους τους, με αποτέλεσμα Κύπριοι λουόμενοι να κατεβάσουν (και μπράβο τους) τη γαλάζια σημαία της περιοχής. Το περασμένο Σάββατο, 27/7/2024 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, κάποια παρέα έφερε μαζί της και τον σκύλο της στον μικρό κολπίσκο του ξενοδοχείου Cavo Maris. Ζήτησα από τον εκεί επιτηρητή της παραλίας (ναυαγοσώστη) όπως ζητήσει από την παρέα να απομακρύνουν τον σκύλο, λόγω πιθανής πρόκλησης ακαθαρσίας, όσο και για λόγους ασφάλειας για τα παιδιά. Μας πληροφόρησε ο εκεί ναυαγοσώστης ότι δεν είναι η δουλειά του και έπρεπε να αποταθούμε στον Δήμο! Είναι ορθή αυτή η ανταπόκριση; Υποδείξαμε στον ίδιο ότι γύρω από το «φυλάκιο» του υπήρχαν οικοδομικά σίδερα που προεξέχουν από την άμμο, με κίνδυνο για τους λουόμενους. Μας… πληροφόρησε ότι ο λόγος που διαμαρτυρηθήκαμε ήταν ότι δεν ανταποκρίθηκε για την παρατήρηση μας για τον σκύλο και όχι η έγνοια μας για την παραλία.

Σε μια άλλη περίπτωση, που αφορά την Αστυνομία, υπήρξε στάθμευση ενός ιδιωτικού εγκαταλειμμένου αυτοκινήτου έξω από κατοικία για περίοδο 15 ημερών. Επικοινωνήσαμε με την Αστυνομία Λατσιών, η οποία ανταποκρινόμενη μάς ρώτησε κατά πόσο η περιοχή βρίσκεται εντός της δικής της περιφέρειας ή εκείνης του Στροβόλου (δηλαδή ο πολίτης θα πρέπει να γνωρίζει τις περιφέρειες ευθύνης ανά αστυνομικό σταθμό;).

Δεν σας θυμίζει τους φόνους του κατά συρροή δολοφόνου και πιο πρόσφατα του φόνου γυναίκας στην Πέγεια, όπου παρ’ όλες τις καταγγελίες από πολίτες η Αστυνομία δεν αντέδρασε; Θυμίζω και παρόμοια περίπτωση νεαρού μαθητή που κατοικούσε σε κακές συνθήκες σε χωριό και ως αποτέλεσμα αδιαφορίας των Αρχών (Αστυνομία/Γραφείο Ευημερίας) τελικά αυτοκτόνησε.

Υπάρχει παρόμοια αδιαφορία και από άλλες υπηρεσίες, όπως η ΑΗΚ (βλάβες). Όταν κάποιος κατορθώσει να επικοινωνήσει μαζί τους, ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να μην ανταποκριθούν. Υπέργεια καλώδια ΑΗΚ σε κήπο κατοικίας στο Γέρι, δίπλα από το πάρκο της Αθαλάσσας, προκαλούσαν σπινθήρες. με σοβαρό κίνδυνο φωτιάς. Η υπηρεσία της ΑΗΚ δεν «γνώριζε» πιο συνεργείο θα απέστελλε για να επιληφθεί του θέματος, μια και που το «ένα» (;) συνεργείο Λευκωσίας που εργαζόταν τέλειωνε την βάρδια του και θα έπρεπε να περιμένει ο καταγγέλλων να αναλάβει το επόμενο συνεργείο. Ευτυχώς, μετά ταπό 3 ώρες αναμονή δεν συνέβηκε το μοιραίο, αλλά πράγματι, μετά από σχεδόν ολονύκτιο κλάδεμα κλαδιών δένδρων η κατάσταση διορθώθηκε.

Δεν ισχυριζόμαστε ότι όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου έχουν αυτά τα χάλια και ούτε πιστεύουμε ότι τα θέματα αφορούν τις υπηρεσίες ως σύνολο, αλλά μεμονωμένους υπαλλήλους που δείχνουν αδιαφορία προς το καθήκον τους. Εκεί όμως που η διοίκηση επιχειρεί να παρέμβει και να απομακρύνει τα μη ικανά στελέχη, επεμβαίνουν συντεχνίες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διορθωθούν τα προβλήματα και να διαιωνίζονται.

Διερωτάται λοιπόν κάποιος ευαίσθητος πολίτης εάν αξίζει τον κόπο η προσπάθεια να αφυπνίσει τις Αρχές ή απλώς να κοιτάξει από την άλλη. Μάλλον το δεύτερο συμβαίνει, δυστυχώς.

www.aloizou.com.cy

[email protected]

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More