Wednesday, July 31, 2024
Home » Ημέρα ρεκόρ για την Wall Street 

Ημέρα ρεκόρ για την Wall Street 

0 comment

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οιδιαπραγματεύσεις στη Wall Street, κλείνοντας με θετικό τρόπο μια μέρα γεμάτη ρεκόρ που είδε τον S&P 500 να σπάει για πρώτη φορά στην ιστορία του το φράγμα των 5.600 μονάδων και τον Nasdaq να καταγράφει ρεκόρ κλεισίματος για έβδομη σερί συνεδρίαση. Τα κέρδη της Nvidia και άλλων “βαρέων” μετοχών τροφοδότησαν το νέο ράλι, ενώ οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τον νέο κύκλο τριμηνιαίων εταιρικών αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Την ίδια ώρα, τα σχόλια του Τζερόμ Πάουελ κατά τη δεύτερη μέρα της κατάθεσης του στο Κογκρέσο, αυτή τη φορά ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δεν ενίσχυσαν μεν ανοιχτά τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από πλευράς Fed τον Σεπτέμβριο, άφησαν ωστόσο “ανοιχτό παράθυρο” για κάτι τέτοιο. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ δήλωσε πως δεν είναι έτοιμος να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το στόχο του 2%, εξέφρασε ωστόσο “κάποια εμπιστοσύνη γι’ αυτό”.

Όπως αναμενόταν πάντως, ο Πάουελαπέφυγε να δεσμευτεί ως προς το χρονοδιάγραμμα της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής. “Ο Πάουελ εμφανίστηκε λίγο πιο ήπιος από ό,τι περιμέναμε. Προσπαθεί σκόπιμα να δώσει σήμα στις αγορές ότι αν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ο Σεπτέμβριος θα επανέλθει στο τραπέζι ως πιθανός χρόνος μείωσης των επιτοκίων”, δήλωσε ο Κρις Ζακαρέλι, επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance.

Σημειώνεται πως τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων κατά 0,25% έως και τον Σεπτέμβριο αυξήθηκαν στο 74% από 70% την Τρίτη και ενώ πριν από περίπου ένα μήνα οι αναλυτές τιμολογούσαν την εν λόγω πιθανότητα μόλις στο 45%.

Εν μέσω αυτού του κλίματος, οι τρεις βασικοί δείκτες του ταμπλό κινήθηκαν στο “πράσινο”, με τον ευρύτερο δείκτη S&P 500 να σκαρφαλώνει στις 5.633 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο 1,02%, τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει κέρδη 1,18% και να κλείνει στις 18.647,45 μονάδες και τον βιομηχανικό Dow Jones να κερδίζει 1,09% στις 39.721,36 μονάδες.

Οι τεχνολογικές μετοχές ήταν οι πλέον κερδισμένες της συνεδρίασης. Η εταιρεία Taiwan Semiconductor πρόσθεσε 3,5%, μετά την ανακοίνωση υψηλότερα των αναμενόμενων έσοδα για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου. Οι ομοειδείς εταιρείες τσιπ Qualcomm και Broadcom σημείωσαν άνοδο 0,8% και 0,7% αντίστοιχα, ενώ η ισχυρή Nvidia σημείωσε άλμα 2,7%.

“Η έκθεση της TSMC υποστήριξε την αφήγηση για την τεχνητή νοημοσύνη, οπότε αυτό περισσότερο από οτιδήποτε άλλο σήμερα είναι ένα αρκετά σημαντικό στοιχείο”, δήλωσε ο Thomas Martin, ανώτερος διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Globalt Investments.

“Υπάρχουν κάποια πράγματα εκεί έξω που φαίνονται κάπως ρευστά, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καμία ένδειξη ότι τα τεχνολογικά κέρδη δεν μπορούν να υποστηρίξουν αυτές τις αποτιμήσεις”, δήλωσε από την πλευρά του ο Scott Welch, επικεφαλής επενδύσεων στην Certuity. “Είναι σημαντικό ωστόσο να θυμόμαστε ότι επτά έως δέκα μετοχές αποτελούν το 30% έως 40% της κεφαλαιοποίησης του S&P 500, επομένως αν υπάρξει οποιαδήποτε ολίσθηση αυτό θα έχει σοβαρές επιπτώσεις”.

Η προσοχής της αγοράς πλέον στρέφεται σε δύο κρίσιμες μετρήσεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στα στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που θα ανακοινωθούν αύριο, Πέμπτη και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού που θα δημοσιευθούν την Παρασκευή.

Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται και η έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης των εταιρικών αποτελεσμάτων για το β’ τρίμηνο χρήσης, με τις μεγάλες τράπεζες να υποβάλουν τις σχετικές εκθέσεις τους την Παρασκευή – ένα κρας τεστ που θα δείξει κατά πόσο οι μεγάλες εταιρείες θα μπορέσουν να διατηρήσουν την ανοδική τους πορεία.

Capital.gr

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More