Monday, September 16, 2024
Home » Ηλεκτρικό λεωφορείο κάνει βόλτα

Ηλεκτρικό λεωφορείο κάνει βόλτα

0 comments

Ξεκίνησαν χθες οι τεχνικές δοκιμές του πρώτου ηλεκτρικού λεωφορείου, από το σύνολο των 250 νέων οχημάτων που προβλέπεται να ενισχύσουν τον στόλο των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Στο αμαξοστάσιο του Ρέντη η διοίκηση της εταιρείας Οδικές Συγκοινωνίες (ΟΣΥ) ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για τη διαδικασία των τεχνικών δοκιμών και τη λειτουργία του συστήματος φόρτισης, ενώ πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστική διαδρομή του οχήματος εντός του χώρου του αμαξοστασίου. Σημειώνεται ότι η προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων υλοποιείται με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μέσα από το Σχέδιο Ελλάδα 2.0. Οπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας: «Το πρώτο ηλεκτρικό λεωφορείο θα ακολουθήσουν άλλα 140 που θα ενταχθούν στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας και περίπου 110 που θα φθάσουν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Μαρτίου».

Πρωτιά Παπαχρήστου στην ΕΑΣΕ

Την πρωτιά του Γιάννη Παπαχρήστου, διευθύνοντα συμβούλου του ΑΝΤ1, ανέδειξε η εκλογή των νέων μελών της ΕΑΣΕ. Πρόκειται για ένα στέλεχος που χαίρει εκτίμησης από την αγορά και τους συναδέλφους του, όπως επιβεβαίωσε και ο αριθμός των ψήφων που έλαβε κατά τις εκλογές για να νέα μέλη ΔΣ της Εταιρείας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ). Βάσει αριθμού ψήφων για τα τακτικά μέλη δ.σ. διαμορφώθηκε ως εξής: Γιάννης Παπαχρήστου (διευθύνων σύμβουλος Ομίλου ANTENNA GROUP), Ελενα Καλλονά (διευθύνουσα σύμβουλος JUNGHEINRICH HELLAS ΕΠΕ), Γιώργος Κατινιώτης (διευθύνων σύμβουλος ACROMOVE INC), Βαλέρια (Παρασκευή) Τσάμη (vice president – executive director FOCUS BARI AE), Αννυ Τρύφων (αντιπρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος DESIGNIA INSURANCE BROKERS SA), Ντορίνα (Θεοδώρα Ιωάννα) Οικονομοπούλου (CEO MARSH MCLENNAN), Αθανάσιος Εξαρχος (πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος VANTAGE TOWERS GREECE). Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Σπύρος Νέστορας, Αλέξανδρος Αλιβιζάτος, Λευτέρης Αναστασάκης και Δημήτρης Παπασωτηρίου.

Τι θα πουν στη Γάνδη οι υπ. Οικονομικών

Σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του Βελγίου, τη Γάνδη, βρίσκεται σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του άτυπου Eurogroup και ECOFIN. Η ατζέντα του Eurogroup περιλαμβάνει συζήτηση για τις μακροοικονομικές εξελίξεις στην ευρωζώνη και το μέλλον των ευρωπαϊκών κεφαλαιαγορών και χρηματοπιστωτικών αγορών. Αργότερα, εντός της ημέρας, θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του ECOFIN, κατά την οποία η νέα πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Νάντια Καλβίνιο, θα παρουσιάσει τις προτεραιότητές της. Η συνεδρίαση του ECOFIN θα συνεχιστεί αύριο με ανταλλαγή απόψεων για το θέμα της ανταγωνιστικότητας της ΕΕ, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας και πρώην προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, στον οποίο έχει ανατεθεί η προετοιμασία σχετικής έκθεσης.

Πιο ψηλά η τιμή-στόχος για Πειραιώς

Σε αναθεώρηση προς τα πάνω της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Alpha Finance. Συγκεκριμένα ανέβασε τον στόχο στα €4,90 από τα €3,92 προηγουμένως, συνεκτιμώντας τις θετικές προοπτικές που αναπτύσσονται χάρη στη δυναμική τάση των εσόδων και στη διαρκή προσπάθεια του ομίλου να ενισχύσει τα έσοδα που λαμβάνει από προμήθειες. Σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξουν τόσο η συνεχιζόμενη συγκράτηση των λειτουργικών εξόδων, απόρροια του συνεχιζόμενου εξορθολογισμού, όσο και η μείωση των προβλέψεων, μετά τη σημαντική βελτίωση που σημειώνουν οι δείκτες μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αναφορικά με τη διάθεση των μετοχών της Τράπεζας που κατέχει το ΤΧΣ (27%), η Alpha Finance εκτιμά ότι αποτελεί μία θετική εξέλιξη που θα ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη επανιδιωτικοποίηση του ομίλου, καθώς δεν αποκλείει την πλήρη αποεπένδυση του Ταμείου. Σύμφωνα με πηγές, η διαδικασία αναμένεται από Μάρτιο.

Η κατάργηση

ενός τέλους

Στην κατάργηση της είσπραξης ανταποδοτικών τελών που επιβάρυναν τους πολίτες από το 1996 προχώρησε με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια περιφερειάρχη στους τομείς Οικονομικών και Προγραμματισμού, Αθηνά Αηδονά – Αθανασιάδου, τα τέλη είχαν επιβληθεί με αποφάσεις των νομαρχιακών συμβουλίων Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής το 1996 και το 1999 για «υπηρεσίες ή έργα που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και στην ανάπτυξη της Περιφέρειας». Ο ετήσιος μέσος όρος εσόδων από ανταποδοτικά τέλη την τριετία 2021 – 2023 ανέρχεται, βάσει των όσων ανέφερε η Αθ. Αηδονά – Αθανασιάδου, στο ποσό των 330.000 ευρώ για τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στο ποσό των 20.000 ευρώ για την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής. Μετά την κατάργηση, τα ποσά αυτά αναμένεται να καλυφθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα της Περιφέρειας και την αποδέσμευση ποσού 1,3 εκατ. ευρώ ετησίως λόγω της αποπληρωμής του δανείου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στις 29 Ιανουαρίου του 2025.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More