Friday, September 20, 2024
Home » Εως 2 εκατ. ευρώ ανά μικρομεσαία επιχείρηση για εκσυγχρονισμό

Εως 2 εκατ. ευρώ ανά μικρομεσαία επιχείρηση για εκσυγχρονισμό

0 comments

Μέχρι τον Μάρτιο αναμένεται να βγει στον αέρα από το υπουργείο Ανάπτυξης το πρόγραμμα «Ερευνώ – Καινοτομώ» συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι τα κονδύλια να έχουν συγκεκριμένη στόχευση σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, καλύπτοντας το μέγιστο δυνατό φάσμα των δυνητικών δικαιούχων.

Το πρόγραμμα «Ερευνώ – Καινοτομώ» περιλαμβάνει τέσσερις παρεμβάσεις με στόχο τη σύνδεση της έρευνας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και παράλληλα την ικανοποίηση των αναγκών των επιχειρήσεων και των υπολοίπων φορέων που δραστηριοποιούνται στο οικοσύστημα της έρευνας και καινοτομίας.

Οι παρεμβάσεις μέσω του προγράμματος αφορούν: την παροχή κινήτρων για ιδιωτικές επενδύσεις στην έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, με έμφαση στις ΜμΕ, την ενσωμάτωση της νέας γνώσης και της καινοτομίας στα υπάρχοντα αλλά και σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες, παραγωγικά συστήματα και αλυσίδες αξίας, καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ενδυνάμωση του εξαγωγικού προφίλ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού. Παράλληλα στόχος είναι η ενίσχυση του brain gain με νέες θέσεις εργασίας επιστημονικού δυναμικού υψηλών προσόντων και

εξειδίκευσης που θα δημιουργηθούν και σύνδεση του ακαδημαϊκού με τον παραγωγικό τομέα της χώρας.

Δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα αιτήσεις χρηματοδότησης θα μπορούν να υποβάλλουν είτε μεμονωμένες επιχειρήσεις, είτε ομάδες επιχειρήσεων, είτε συμπράξεις επιχειρήσεων με ερευνητικούς οργανισμούς. Για τη συμμετοχή τους στη δράση, οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν συσταθεί νόμιμα και να λειτουργούν με έδρα στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης είτε ως νομικά πρόσωπα (π.χ. ΑΕ, ΕΠΕ, ΟΕ, ΕΕ, ΙΚΕ, ΚοινΣΕπ) είτε ως ατομικές επιχειρήσεις. Εξαιρούνται οι προβληματικές επιχειρήσεις καθώς και οι επιχειρήσεις για τις οποίες εκκρεμεί απόφαση ανάκτησης ενίσχυσης από την ΕΕ. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης ερευνητικών έργων που θα υποβληθούν, θα αφορούν τους οκτώ τομείς της Εθνικής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης και συγκεκριμένα: α) υλικά, κατασκευές και βιομηχανία, β) τουρισμός, πολιτισμός και δημιουργικές βιομηχανίες, γ) αγροδιατροφική αλυσίδα, δ) περιβάλλον και κυκλική οικονομία, ε) βιοεπιστήμες, υγεία, φάρμακα, στ) μεταφορές και εφοδιαστική αλυσίδα, ζ) αειφόρος ενέργεια, η) ψηφιακές τεχνολογίες.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός για χρηματοδότηση θα κυμαίνεται ανά αίτηση μεταξύ 800.000 έως 2 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με τη δράση, ενώ η χρονική διάρκεια υλοποίησης των υποβαλλόμενων προτάσεων-έργων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους τριάντα έξι μήνες, με δυνατότητα παράτασης κατά χρονικό διάστημα ίσο με το ένα τρίτο της αρχικής διάρκειας.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More