Friday, September 20, 2024
Home » Εφτασε στα 8 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός

Εφτασε στα 8 δισ. ο παγκόσμιος πληθυσμός

0 comments

Το αρμόδιο γραφείο απογραφής των Ηνωμένων Πολιτειών έχει υπολογίσει ότι ο παγκόσμιος πληθυσμός φτάνει τα 8 δισεκατομμύρια και αυξήθηκε κατά 75 εκατ. το 2023. Εκτιμάται επίσης ότιθα χρειαστούν άλλα 14 χρόνια πριν ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπεράσει τα 9 δισεκατομμύρια, τρία χρόνια περισσότερο από ό,τι χρειάστηκε για να φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια.

Ο οργανισμός αποδίδει την επιβράδυνση της ανάπτυξης στη μείωση των ποσοστών γονιμότητας και στην πανδημία COVID-19.

Οι υψηλοί φόροι διώχνουν τους επενδυτές

Στον υψηλό φόρο στις συναλλαγές αποδίδει ο επικεφαλής τουιρλανδικού χρηματιστηρίουΝτάλιλ Μπιρν τη μειονεκτική θέση στην οποία έχει περιέλθει τοEuronext Dublin έναντι των ΗΠΑ κι άλλων χωρών. Ο επικεφαλής του Euronext Dublin έκανε λόγο για φορολογικούς κανόνες που δημιουργούν άνισους όρους ανταγωνισμού και ζήτησε μεταρρυθμίσεις ύστερα από σειρά αποχωρήσεων αρκετών εταιρειών από το Χρηματιστήριο της Ιρλανδίας.

Οι πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας για το 2024

Η εταιρεία προσλήψεων Hays βλέπει μεγάλη ζήτηση στη Βρετανία για κοινωνικούς λειτουργούς, επιθεωρητές σε κατασκευαστικές και διευθυντές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, όπως αναφέρει το Bloomberg. Η λίστα με τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας για το 2024 βασίζεται στη ζήτηση από εργοδότες και λίστες θέσεων εργασίας σε όλη τη Βρετανία. Στη χώρα περισσότεροι από τους μισούς εργαζομένους δηλώνουν ότι σκοπεύουν να αναζητήσουν νέα δουλειά το επόμενο έτος, σύμφωνα με τη Hays.

Πρόβλεψη για ανάπτυξη 7,3% στην Ινδία

Ετήσια ανάπτυξη 7,3% για την Ινδία προβλέπει η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NSO) της χώρας. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από όλες τις μεγάλεςαναδυόμενες οικονομίες. Οι πρώτες προκαταρκτικές εκτιμήσεις για το ετήσιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ακολουθούν την αυξημένη πρόβλεψη του περασμένου μήνα από την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) για ανάπτυξη στο 7% για το οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More