Friday, September 20, 2024
Home » Εταιρεία ιδιωτικού δικαίου το Συμβούλιο Πατατών – Παράταση λειτουργίας

Εταιρεία ιδιωτικού δικαίου το Συμβούλιο Πατατών – Παράταση λειτουργίας

0 comments

Παράταση της λειτουργίας του Συμβουλίου Εμπορίας Κυπριακών Πατατών (ΣΕΚΠ) για ακόμα ένα έτος, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2025, αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιου (ΥΣ).

Σημειώνεται ότι υπάρχει απόφαση από το 2007 για κατάργηση του ΣΕΚΠ, αλλά δίνεται, από το Υπουργικό Συμβούλιο, κάθε χρόνο παράταση στη λειτουργία του.

Σε αυτό το διάστημα και μέχρι να γίνει και η νομοτεχνική επεξεργασία και έγκριση/ θεσμοθέτηση της πιο πάνω εισήγησης από το ΥΣ και την Βουλή των Αντιπροσώπων, το Συμβούλιο θα λειτουργεί όπως λειτουργεί μέχρι τώρα, δηλαδή ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό (μέχρι 3 άτομα).

Σχετική πρόταση υπέβαλε η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου, η οποία παρουσιάζοντας το θέμα, ζήτησε ταυτόχρονα την ίδρυση, από το ΣΕΚΠ, εταιρείας ιδιωτικού δικαίου που θα αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των απαιτούμενων εργασιών εκ μέρους του, και κατάθεση σχετικού τροποποιητικού Νομοσχεδίου.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να επιτευχθεί το ελάχιστο δυνατό λειτουργικό κόστος, δεδομένου ότι η στελέχωση και λειτουργία της εταιρείας θα γίνεται με όρους ιδιωτικού δικαίου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Κράτους.

Σύμφωνα με την πρόταση, η λύση αυτή θα επιτρέψει την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία του και εκτιμάται ότι μεσοπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε κερδοφορία της τάξης του €1 εκατ. / ετησίως κάτι που θα μπορούσε να επιφέρει αύξηση στο ΑΕΠ περί το €0,5 εκατ. ετησίως.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More