Monday, September 16, 2024
Home » Ερχονται δύσκολες στιγμές

Ερχονται δύσκολες στιγμές

0 comments

Βουτιά 8% κατέγραψαν τα τριμηνιαία έσοδα της Boeing που διαμορφώθηκαν στα 16,57 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για την πρώτη μείωση μετά από επτά τρίμηνα, καθώς η αμερικανική αεροναυπηγική βιομηχανία έχει επιβραδύνει την παραγωγή των αεροσκαφών που καταγράφουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις, μετά από μια έκρηξη σε πτήση αεροσκάφους της εταιρείας τον Ιανουάριο. Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δαπάνη των ταμειακών διαθεσίμων της, μια μέτρηση που παρακολουθείται στενά από τους επενδυτές, ήταν 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με τα -786 εκατομμύρια δολάρια που ήταν πριν από ένα χρόνο. Ο διευθύνων σύμβουλος Dave Calhoun, ο οποίος θα παραιτηθεί γύρω στο τέλος του έτους, δήλωσε σε επιστολή προς τους υπαλλήλους ότι η Boeing θα βρεθεί «σε μια δύσκολη στιγμή» στο εγγύς μέλλον. Επανέλαβε ωστόσο ότι η εταιρεία επιβράδυνε σκόπιμα την παραγωγή της για να βελτιώσει την ποιότητα και την ασφάλεια. «Οι χαμηλότερες παραδόσεις μπορεί να δημιουργούν προβλήματα στους πελάτες μας και στα οικονομικά μας. Ομως η ασφάλεια και η ποιότητα πρέπει και θα είναι πάνω από όλα», πρόσθεσε.

Ζητείται σύμβουλος για το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο

Με ταχείς ρυθμούς το Υπερταμείο προχωρά στα επόμενα βήματα για τον μετασχηματισμό του σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, προκηρύσσοντας διεθνή διαγωνισμό για την ανάδειξη συμβούλου που θα υποστηρίξει τις δραστηριότητες προετοιμασίας και υλοποίησης για τη σύσταση και λειτουργία του νέου Ταμείου. Η δημιουργία του νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου στα πρότυπα των αντίστοιχων ευρωπαϊκών θα έχει αναπτυξιακή κατεύθυνση με έμφαση την ενίσχυση της επενδυτικής πολιτικής της Ελλάδας σε στρατηγικής σημασίας και υψηλής προτεραιότητας οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την πράσινη μετάβαση, τις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.

Νέες ρυθμίσεις για Airbnb

Σε επανεξέταση του πλαισίου για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις θα προχωρήσει το φθινόπωρο η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο Κωστής Χατζηδάκης. Στο τραπέζι βρίσκονται διάφορα σενάρια για το καθεστώς των βραχυχρόνιων μισθώσεων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εξετάζεται να τεθούν αριθμητικοί, τοπικοί και χρονικοί περιορισμοί στη βραχυχρόνια μίσθωση ανά έτος αλλά και να οριστεί μέγιστος αριθμός ακινήτων που θα εκμισθώνονται βραχυχρόνια ανά δήμο, με αρμόδιους παράγοντες να αναφέρουν ότι θα πρέπει σε κάθε περιοχή να καταγραφούν οι ανάγκες για στέγαση, το ύψος των ενοικίων, ο αριθμός των ακινήτων που διατίθενται προς βραχυχρόνια μίσθωση.

Ο Τειρεσίας μπλοκάρει POS

Τους 25.000 «εξαφανισμένους» επιχειρηματίες που ούτε έχουν συνδέσει την ταμειακή τους με τα POS αλλά ούτε έχουν κλείσει ραντεβού με τεχνικό μέχρι το τέλος του μήνα ψάχνει η ΑΑΔΕ, ενώ παράλληλα αναζητείται λύση για περίπου 10.000-15.000 επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν POS καθώς εμφανίζονται με οφειλές και βρίσκονται στη λίστα του Τειρεσία. Για τους συγκεκριμένους επαγγελματίες, όπως λένε αρμόδιοι παράγοντες, ενδεχομένως να απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την προμήθεια και εγκατάσταση POS. Πάντως, υπουργείο Οικονομικών και ΑΑΔΕ διαπιστώνουν ότι το 94% των επιχειρήσεων έχει συμμορφωθεί με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου, καθώς είτε έχει διασυνδέσει τις ταμειακές με τα POS είτε έχει προγραμματίσει ραντεβού με τεχνικό εγκατάστασης για να ολοκληρώσει τη διαδικασία μέσα στις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ, η ΑΑΔΕ συνεχίζει τους ελέγχους και επιβάλλει πρόστιμα σε επιχειρήσεις που δεν έπραξαν όσα προβλέπει η διαδικασία μέχρι στιγμής και οι εξηγήσεις τους κρίθηκαν «μη ικανοποιητικές».

Διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας

Με γοργούς ρυθμούς εξελίσσεται το σχέδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης Αιγύπτου – Ελλάδας (GREGY), με το οποίο η χώρα μας θα τροφοδοτεί με ενέργεια και την υπόλοιπη Ευρώπη. Ηδη, ο Ομιλος Κοπελούζου, μέσω της εταιρείας ELICA που αναπτύσσει το project, δημοσίευσε τις δύο πρώτες προκηρύξεις για την υποβολή ενδιαφέροντος για τις οριστικές μελέτες του έργου και καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους δύο πρώτους διαγωνισμούς είναι η 31η Μαΐου 2024. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η διαδρομή μήκους 954 χλμ. θα ξεκινά από το El Sallum της Αιγύπτου και θα καταλήγει στη Νέα Μάκρη Αττικής, ενώ η επένδυση της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ έχει χαρακτηριστεί ως game changer για τον ενεργειακό χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου.

O Λ. Παπαγαρυφάλλου στο «Banker»

«Η ανάκτηση περιουσιακών στοιχείων θέτει την τράπεζα σε τροχιά ανάπτυξης», τιτλοφορείται συνέντευξη του CFO της Alpha Bank Λάζαρου Παπαγαρυφάλλου στο «Banker» του Ομίλου Financial Times, που υπογράφει η Anita Hawser. Με τα προβλήματα ποιότητας του ενεργητικού να έχουν πλέον ξεπεραστεί μετά την ελληνική κρίση χρέους, ο CFO της Alpha Bank επικεντρώνεται στην ανάπτυξη, την κερδοφορία και την αποζημίωση των μετόχων που στάθηκαν δίπλα στην τράπεζα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε ανοδική πορεία. Η Alpha Bank σχεδιάζει να αρχίσει να διανέμει και πάλι μερίσματα στους μετόχους της μόλις λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών Αρχών, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More