Monday, September 16, 2024
Home » Ερχονται αυξήσεις μισθών σε περίπου 900.000 εργαζομένους

Ερχονται αυξήσεις μισθών σε περίπου 900.000 εργαζομένους

0 comments

Πόλεμος μισθών έχει ξεκινήσει στηνΚαλιφόρνια αφού από τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι σεφαστ φουντθα πληρώνονται 20 δολ. την ώρα από 16 δολ. σήμερα, μετά από σχετική απόφαση της πολιτείας με τη σύμφωνη γνώμη των συνδικάτων. Η αύξηση του κόστους κάνει ήδη αλυσίδες ταχυφαγείων να εξετάζουν αυξήσεις στις τιμές για τους τελικούς πελάτες αναφέροντας ότι δεν μπορούν να απορροφήσουν όλο το κόστος. Επίσης έχουν αρχίσει να σκέφτονται να χρησιμοποιούν ρομπότ για λειτουργίες της παρασκευής γευμάτων αφού υπάρχει πλέον η σχετική τεχνολογία.

Οι τάσεις αυτές στους συγκεκριμένους εργαζομένους στην Πολιτεία, που είναι από τις πιο πλούσιες στις ΗΠΑ, δημιουργούν προϋποθέσεις για αυξήσεις και σε άλλους κλάδους. ΣτοΛος Αντζελες, για παράδειγμα, υπάρχειπρόταση να δοθούν για αποδοχές 25 δολ./ώρα σε εργαζομένους στον τουρισμό, εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026. Επίσης από τον Ιούνιο οι εργαζόμενοι στην υγειονομική περίθαλψη της Πολιτείας θα αμείβονται κατ’ ελάχιστο με 18, 21 ή 23 δολάρια την ώρα, ανάλογα με τα καθήκοντα.

Οι δύο νέοι νόμοι αναμένεται να φέρουναυξήσεις στους μισθούς περίπου 900.000 εργαζομένων της Καλιφόρνια, ορισμένοι από τους οποίους ήδη έχουν αμοιβές σήμερα πάνω από τον κατώτατο μισθό. Το ποσοστό ανεργίας της Καλιφόρνια διαμορφώνεται στο 4,8%, το οποίο είναι υψηλότερο σε σύγκριση με το ομοσπονδιακό ποσοστό ανεργίας του 3,7% των ΗΠΑ, αλλά είναι κοντά σε ιστορικό χαμηλό.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More