Monday, September 9, 2024
Home » Ερευνες από ΕΕ και ΗΠΑ και στο βάθος βαριά πρόστιμα

Ερευνες από ΕΕ και ΗΠΑ και στο βάθος βαριά πρόστιμα

0 comments

Η Apple και η Google πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωπες με έρευνες της Ευρωπαϊκής Eνωσης σχετικά με τη συμμόρφωσή τους με νέο νόμο της ΕΕ που αφορά τη λειτουργία των εταιρειών τεχνολογίας στην Ευρώπη. Οι έρευνες αυτές ανοίγουν τοn δρόμο για τη δυνητική επιβολή βαριών προστίμων σε αυτές σύμφωνα με το Bloomberg. Μετά την εξέλιξη αυτή, οι μετοχές της Apple υποχωρούσαν χθες 4% (μείωση κεφαλαιοποίησης κατά περίπου 115 δισ. δολ.) και της Alphabet (μητρική της Google) έως 1,2%.

Χρεώσεις

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες έρευνες για τις εταιρείες αυτές βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι νέες χρεώσεις, οι όροι και οι προϋποθέσεις της Apple και της Google για τους τρίτους δημιουργούς εφαρμογών στα ηλεκτρονικά καταστήματα των εταιρειών θα βρεθούν τώρα στο επίκεντρο της ΕΕ, ενώ αντικείμενο έρευνας μπορεί να γίνει η πρόθεση της Meta για την ειδική μηνιαία χρέωση πρόσβαση στο Facebook και το Instagram, σύμφωνα με πηγές.

Οι έλεγχοι της ΕΕ κατά της Apple έρχονται την ίδια στιγμή που το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κινείται ήδη νομικά κατά της εταιρείας κατηγορώντας την ότι εμποδίζει ανταγωνιστές να έχουν πρόσβαση σε δυνατότητες υλικού και λογισμικού στις συσκευές της.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More