Friday, September 20, 2024
Home » Επιτροπή Ελέγχου στον ΟΣΕ από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Επιτροπή Ελέγχου στον ΟΣΕ από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

0 comments

Τη σύσταση Επιτροπής Ελέγχου για πρώτη φορά στην ιστορία του ΟΣΕ αποφάσισε, μεταξύ άλλων, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού που συνεδρίασε με τη νέα του σύνθεση υπό την προεδρία του Γιάννου Γραμματίδη.

Στόχος της Επιτροπής Ελέγχου, η οποία θα απαρτίζεται από ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι να παρακολουθεί συστηματικά και να αξιολογεί τις λειτουργικές διαδικασίες του Οργανισμού και να εισηγείται βελτιώσεις για την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία όλων των οργανωτικών μονάδων του ΟΣΕ.

Επίσης, αποφασίστηκε η σύσταση Επιτροπής Αποδοχών και Αξιολόγησης, αποτελούμενη από ανεξάρτητα και μη εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, «με σκοπό τη συστηματική παρακολούθηση του μισθολογίου και των κάθε μορφής αποδοχών, όπως και την αξιολόγηση των εκτελεστικών μελών του».

Με άλλες αποφάσεις που θα είναι άμεσα εκτελεστές, ξεμπλοκάρονται οι διαδικασίες των έργων για την ταχύτατη αποκατάσταση των ζημιών στο σιδηροδρομικό δίκτυο που προκάλεσαν οι θεομηνίες Daniel και Elias, με έμφαση στις περιοχές της Θεσσαλίας, της Μαγνησίας και της Β. Ελλάδας.

Ακόμα, με στόχο την ενίσχυση του επιπέδου ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας, ο ΟΣΕ προχωρεί χωρίς καθυστέρηση σε ριζική ανανέωση και εκσυγχρονισμό των Αυτόματων Συστημάτων Ισόπεδων Διαβάσεων (ΑΣΙΔ) κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, με συστήματα νέας τεχνολογίας συνολικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ. Η πλειονότητα των νέων ΑΣΙΔ θα τοποθετηθεί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας και της Θράκης, αφού εκεί είναι ο μεγαλύτερος αριθμός ισόπεδων διαβάσεων παλαιάς τεχνολογίας, που είτε έχουν βανδαλιστεί, είτε λόγω και της παλαιότητάς τους δεν μπορούν να συντηρηθούν εξαιτίας και της έλλειψης ανταλλακτικών.

Στο σύνολο του δικτύου, οι αφύλακτες ισόπεδες διαβάσεις πεζών, ζώων και τροχοφόρων είναι 552, εκ των οποίων οι 304 εξασφαλίζονται με αυτόματα ηχοφωτεινά σήματα και αυτόματες κινητές μπάρες.

ΚΩΣΤΑΣ ΝΤΕΛΕΖΟΣ

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More