Home » Επιστροφή στην κερδοφορία και τη λειτουργική ανάπτυξη

Επιστροφή στην κερδοφορία και τη λειτουργική ανάπτυξη

0 comment

Το 2023 αποτέλεσε έτος-ορόσημο για την Attica Bank, σηματοδοτώντας την εξυγίανση, την ανάκαμψη και την επιστροφή της τράπεζας σε λειτουργική κερδοφορία, ύστερα από σειρά ετών. Η Attica Bank παρουσίασε επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη (προ προβλέψεων) ύψους €21,9 εκατ. για το σύνολο του 2023, κυρίως λόγω της αύξησης του επιτοκιακού εσόδου και της μείωσης της βάσης κόστους στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρηματικού σχεδίου της Τράπεζας, έναντι ζημίας ύψους €38,5 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο. Κατά το δ΄ τρίμηνο του έτους, τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε €10,4 εκατ. (αυξημένα κατά περίπου 50% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του έτους), ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022, το αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά €4,3 εκατ. Για το 2023 τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €28,6 εκατ. έναντι ζημιάς €356,6 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο.

Μεγέθη

Αύξηση κατέγραψαν τα επαναλαμβανόμενα λειτουργικά έσοδα του Ομίλου σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν σε €93,2 εκατ. έναντι €48,3 εκατ. την αντίστοιχη συγκριτική περίοδο. Τα καθαρά επαναλαμβανόμενα έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε €74,2 εκατ., εμφανίζοντας σημαντική αύξηση κατά 82,6% έναντι του 2022, συνεχίζοντας τη θετική τάση των προηγούμενων τριμήνων του 2023. Η διευθύνουσα σύμβουλος της Attica Bank, Ελένη Βρεττού, δήλωσε ότι «έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αξιολόγησης των εναλλακτικών μας για την οριστική εξυγίανση της Τράπεζας και την πιθανή συγχώνευση με την Παγκρήτια Τράπεζα με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας νέας μεγαλύτερης, ισχυρής, αλλά ευέλικτης τράπεζας, με υγιή στοιχεία ενεργητικού, επαρκώς κεφαλαιοποιημένη, με πανελλαδικό ισχυρό αποτύπωμα, ακόμη πιο ανταγωνιστική και αποδοτική».

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More