Friday, September 20, 2024
Home » Επιπλέον πόροι 5,1 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις το 2025

Επιπλέον πόροι 5,1 δισ. ευρώ για επιχορηγήσεις το 2025

0 comments

Την ώρα που η κυβέρνηση δίνει αγώνα δρόμου για να προλάβει να απορροφήσει όλα τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μέχρι το 2026, κορυφαίο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου υπογραμμίζει ότι δεν τίθεται θέμα να ζητηθεί παράταση για την απορρόφηση των χρημάτων λόγω προβλημάτων και καθυστερήσεων σε έργα.

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας, από το Ταμείο Ανάκαμψης φέτος αναμένεται να εισρεύσουν 3,6 δισ. ευρώ και το 2025 ακόμη 5,1 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων, ποσά που αντιστοιχούν στο 1,5% του ΑΕΠ το 2024 και στο 2% του ΑΕΠ το 2025.

Μέχρι τις 22 Απριλίου πόροι 5,75 δισ. ευρώ είχαν μεταφερθεί για εγκεκριμένα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης σε φορείς εντός και εκτός γενικής κυβέρνησης και τελικούς αποδέκτες.

Συνολικά 768 έργα και υποέργα με συνολικό προϋπολογισμό 21,8 δισ. έχουν ήδη εγκριθεί και συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα επιχορηγήσεων του Ταμείου Ανάκαμψης. Τα εγκεκριμένα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: ενεργειακή ανακαίνιση κτιρίων κατοικιών, ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων του δημόσιου τομέα, νησιωτικές ηλεκτρικές διασυνδέσεις, επενδύσεις αποθήκευσης ενέργειας, κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, ανάπτυξη μικροδορυφορικού δικτύου, εφαρμογή του εθνικού προγράμματος δευτερογενούς πρόληψης στη δημόσια υγεία, εφαρμογή της στρατηγικής αριστείας στα πανεπιστήμια και την καινοτομία κ.ά.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More