Friday, September 20, 2024
Home » Επιβραδύνθηκε η ζήτηση πετρελαίου

Επιβραδύνθηκε η ζήτηση πετρελαίου

0 comments

Η παγκόσμια ζήτησηπετρελαίου επιβραδύνθηκε σημαντικά το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας. Η ΙΕΑ σηματοδότησε ότι ο συνδυασμός της υποτονικής διεθνούς ζήτησης και της αυξανόμενης προσφοράς από χώρες εκτός ΟΠΕΚ+ όπως οι ΗΠΑ πρόκειται να συνεχιστεί. Αυτοί οι παράγοντες έχουν ήδη ωθήσει τις τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 75 δολάρια το βαρέλι από σχεδόν 100 δολάρια τον Σεπτέμβριο, ενώ η επιρροή του ΟΠΕΚ+ έχει αποδυναμωθεί, με τις πρόσφατες περικοπές στην παραγωγή να μειώνουν το μερίδιο αγοράς του στο 51%.

Πρόκληση τα χρέη στη αγορά ακινήτων

Αντιμέτωπη με μια ισχυρή πρόκληση βρίσκεται η αγορά των ακινήτων καθώς μεγάλα χρέη που σχετίζονται με την αγορά αυτή λήγουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια και περισσότερο από το ένα τέταρτο αυτών ενδέχεται να μην αναχρηματοδοτηθούν. Σύμφωνα με στοιχεία της CBRE Group που παραθέτει το Bloomberg, μεταξύ των εκτιμώμενων640 δισ. ευρώ σε δάνεια που χορηγήθηκαν από το 2019 έως το 2022 και του ποσού που είναι τώρα διαθέσιμο για την αναχρηματοδότησή τους υπάρχει κενό έως και 176 δισ. ευρώ. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι αξίες των ακινήτων έχουν συρρικνωθεί και στο ότι έχουν ανέβει τα επιτόκια.

Νέα αγωγή της Temu κατά της Shein

Η αντιπαλότητα μεταξύ των μεγάλων κινεζικών εταιρειών λιανικών πωλήσεων αυξάνεται διαρκώς καθώς η Temu κατέθεσε νέα αγωγή εναντίον της αντιπάλου της Shein. Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλωνκλοπές σε επιχειρηματικά μυστικά και πιέσειςσε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν συνεργασίες, ανέφερε εκπρόσωπος της Temu στο CNBC. Τον περασμένο Δεκέμβριο η Shein μήνυσε την Temu για παραβίαση πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ η Temu κατηγόρησε τη Shein τον Ιούλιο ότι απείλησε και ανάγκασε τους κατασκευαστές να συνάψουν συμφωνίες αποκλειστικότητας.

Σε υψηλό 9μήνου η Air France-KLM

Σε υψηλό εννέα μηνών έφτασε η μετοχή της Air France-KLM καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε εκτίμηση για αυξημένη κερδοφορία. Το λειτουργικό περιθώριο κέρδους θα ξεπεράσει το 8% μεταξύ 2026 και 2028, ανέφερε ο γαλλοολλανδικός όμιλος αεροπορικών εταιρειών σε ανακοίνωσή του ενόψει παρουσίασης σε επενδυτές. Ο στόχος είναι υψηλότερος της προηγούμενης πρόβλεψης για περιθώριο από 7% έως 8%, όπως σημειώνει το Bloomberg.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More