Friday, September 20, 2024
Home » Επενδύσεις 2 τρισ. δολ. για πράσινη αμμωνία

Επενδύσεις 2 τρισ. δολ. για πράσινη αμμωνία

0 comments

Η πράσινη αμμωνία που παράγεται από την ηλιακή ενέργεια θα είναι το κλειδί για να διασφαλιστεί ότι το κόστος του μελλοντικού ναυτιλιακού καυσίμου θα παραμείνει ανταγωνιστικό, αλλά απαιτούνται επενδύσεις ύψους 2 τρισ. δολαρίων. Μια εργασία του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης υποστηρίζει ότι αν η ναυτιλία στραφεί στην πράσινη αμμωνία για να απαλλαγεί από τον άνθρακα, η ζήτηση θα είναι έως και τετραπλάσια της σημερινής παραγωγής «γκρίζας» αμμωνίας που ανέρχεται σε περίπου 180 εκατ. τόνους. Αυτό θα απαιτούσε επενδύσεις σε υποδομές ύψους 2 τρισ. δολαρίων.

Περιοχές παραγωγής της αμμωνίας θα είναι η Βόρεια και Δυτική Αυστραλία για τις ασιατικές αγορές, η Χιλή για τη Νότια Αμερική, η Καλιφόρνια για τις δυτικές ΗΠΑ, η Βορειοδυτική Αφρική για την κάλυψη της ευρωπαϊκής ζήτησης και η νότια Αραβική Χερσόνησος για την κάλυψη της τοπικής ζήτησης και της Νότιας Ασίας.

Εγκατάσταση συστήματος δέσμευσης άνθρακα

Η Zhejiang Energy Marine Environmental Technology (ZEME), θυγατρική του κρατικού κινεζικού ενεργειακού γίγαντα Zhejiang Energy Group (ZEG), πρόκειται να πραγματοποιήσει μετασκευή σε ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων 24.000 teu της MSC για να εγκαταστήσει σύστημα δέσμευσης και αποθήκευσης άνθρακα (CCUS). Η ZEME αποκάλυψε τις λεπτομέρειες του έργου κατά τη διάρκεια της πρώτης δημόσιας εκδήλωσης της εταιρείας στην Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Ομιλο Πειραιά από τους αποκλειστικούς έλληνες πράκτορες της κινεζικής εταιρείας, την Optima Shipping Services.

Η εγκατάσταση εκσυγχρονισμού ύψους 9 εκατ. δολαρίων, που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο της ZEG, αναφέρει το Tradewinds, θα βοηθήσει την MSC να εξοικονομήσει 34,5 δολάρια ανά τόνο άνθρακα ή 828.000 δολάρια ετησίως.

«Πλαφόν» στις επιβαρύνσεις επί των ναύλων

«Πλαφόν» στις επιβαρύνσεις επί των ναύλων προτείνει το ΕΒΕΠ για να μετριαστεί το νέο κύμα ανατιμήσεων στην αγορά ελέω Σουέζ με επιστολή προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα προτείνει την παρέμβαση της ελληνικής κυβέρνησης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να ληφθούν μέτρα για την αποφυγή υπέρμετρων επιβαρύνσεων σε εμπορεύματα εξαιτίας της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς έχουν εκτοξευθεί τα κόστη διαμετακόμισης προς την Ευρώπη.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More