Friday, September 20, 2024
Home » Επεκτείνει διεθνώς τη δραστηριότητα εξόρυξης βωξίτη και παραγωγής αλουμίνας στην Αφρική

Επεκτείνει διεθνώς τη δραστηριότητα εξόρυξης βωξίτη και παραγωγής αλουμίνας στην Αφρική

0 comments

«Πράσινο φως» για την έρευνα και εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη σε μία περιοχή που εκτιμάται ότι διαθέτει γεωλογικά αποθέματα 300 εκατ. τόνων εξασφάλισε η MYTILINEOS Energy & Metals από τον κρατικό φορέα ανάπτυξης βιομηχανίας αλουμινίου στην Γκάνα της βορειοδυτικής Αφρικής (GIADEC). Ειδικότερα, η άδεια (Prospecting License) από την Ghana Integrated Aluminium Development Corporation αφορά την έρευνα και μετέπειτα εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη στην περιοχή Ninayhin – Mpasaaso. Η τελετή υπογραφής του έργου της παραχώρησης πραγματοποιήθηκε στην Ακρα στις 26 Ιανουαρίου, παρουσία του προέδρου της Γκάνας Nana Akufo-Addo.

Αναδεικνύοντας το επιτυχημένο μοντέλο Energy & Metals και τις συνέργειες που προκύπτουν από αυτό, η MYTILINEOS τονίζει πως επιδιώκει να εφαρμόσει αντίστοιχο τρόπο λειτουργίας και στην Γκάνα, έχοντας ήδη εις βάθος κατανόηση του ενεργειακού τομέα της χώρας, μέσω εκτέλεσης πληθώρας ενεργειακών έργων. Κατά το αρχικό στάδιο υλοποίησης του έργου, που εκτιμάται σε 18 μήνες, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει στις απαραίτητες μελέτες για την επιβεβαίωση των αποθεμάτων και την ανάπτυξη των μεταλλείων, ενώ θα πραγματοποιηθεί η συνολική μελέτης σκοπιμότητας του έργου.

Κοιτάσματα

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η περιοχή που περιλαμβάνει τα υπό παραχώρηση κοιτάσματα ορίζεται ως NinayhinBlock C και αναμένεται να παράγει έως και περίπου 10 εκατ. τόνους βωξίτη ετησίως, ή αντιστοίχως ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων (σε σημερινές τιμές αγοράς). Παράλληλα, η MYTILINEOS, από κοινού με την GIADEC, θα αξιολογήσουν ενδεχόμενη κατασκευή μονάδας παραγωγής αλουμίνας με προβλεπόμενη ετήσια παραγωγική ικανότητα έως 1,5 εκατ. τόνων. Υπενθυμίζεται ότι η τρέχουσα παραγωγή αλουμίνας στον Αγιο Νικόλαο Βοιωτίας ανέρχεται σε 865.000 τόνους ετησίως. Μέσω της παραχώρησης αυτής – όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά – η MYTILINEOS ως η μοναδική πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία παραγωγής βωξίτη, αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, παραμένει πιστή στη στρατηγική της να διασφαλίζει ποικίλες πηγές εφοδιασμού σε παγκόσμια κλίμακα, ενισχύοντας τη θέση της σε όλη την αλυσίδα αξίας της βιομηχανίας αλουμινίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βωξίτης έχει χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως στρατηγική πρώτη ύλη, κρίσιμη για την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία αυτής της συμφωνίας, καθώς συμβάλλει σε πλήθος έργων που προάγουν παγκοσμίως την προσπάθεια κατά της κλιματικής αλλαγής.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More