Monday, September 16, 2024
Home » Επανήλθε ο υπ. Ενέργειας της Ελλάδας: Δείξαμε πλεόνασμα καλής θέλησης για Κύπρο και καλώδιο

Επανήλθε ο υπ. Ενέργειας της Ελλάδας: Δείξαμε πλεόνασμα καλής θέλησης για Κύπρο και καλώδιο

0 comments

Στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου αναφέρθηκε την Παρασκευή ο ‘Ελληνας υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σύμφωνα με το energypress.gr, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ είπε: «Δεν έγιναν αυτά που περιμέναμε», εννοώντας την καταρχήν συμφωνία της Δευτέρας, την επικύρωση της οποίας ανέβαλε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ώστε να έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει απευθείας την Τρίτη με όλους τους εμπλεκόμενους και ιδιαιτέρως τη Nexans, αντί μέσω μεσαζόντων (ΑΔΜΗΕ).

«Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα την Τρίτη σε σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και στην οποία ενημερώθηκα από τον Κύπριο υπουργό Ενέργειας ότι θα συμμετάσχει (σ.Φ. εννοεί ο Πρόεδρος)», πρόσθεσε ο κ. Σκυλακάκης.

Όπως αναφέρει το energypress.gr, στο περιθώριο συνεδρίου που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Σκυλακάκης υπενθύμισε σχετική δήλωση που είχε κάνει στον Τύπο τον περασμένο Απρίλιο, σημειώνοντας τα εξής: «Έχουμε δείξει πλεόνασμα καλής θέλησης σε αυτό το θέμα για να βοηθήσουμε να μην χαθεί το έργο, αλλά σε τελική ανάλυση η ευθύνη μας είναι απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή και φορολογούμενο».

Είχε προσθέσει ακόμη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πως «η Ελλάδα δεν είναι ενεργειακό νησί (σ.Φ. εννοεί, σε αντίθεση με την Κύπρο). Το σημαντικό είναι να προστατευθεί και ο Έλληναςκαταναλωτής. Και με αυτά τα δύο κριτήρια θα κινηθούμε. Και αν χαθεί η χρηματοδότηση της Κομισιόν (σ.Φ. 657 εκατ. ευρώ προς τον ΑΔΜΗΕ, εκ των οποίων δαπάνησε ήδη περίπου 150 εκατ., ελλείψει διαθέσιμων ιδίων κεφαλαίων, τα οποία οφείλει να επιστρέψει στην ΕΕ αν το έργο ακυρωθεί) η πιθανότητα να γίνει αυτό το έργο μειώνεται δραματικά. Και σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειάζεται καμία ανάλυση κόστους – οφέλους».

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More