Friday, October 11, 2024
Home » Επανέρχεται μετά τον σάλο ο μηδενικός ΦΠΑ – Δείτε σε ποια προϊόντα

Επανέρχεται μετά τον σάλο ο μηδενικός ΦΠΑ – Δείτε σε ποια προϊόντα

0 comments

Ο υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συμφωνήθηκε να επανέλθουν στοχευμένα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας.

Είπε συγκεκριμένα ότι θαισχύσει μηδενικός ΦΠΑ σε παιδικές πάνες, πάνες ενηλίκων, παιδικό γάλα, προϊόντα γυναικείας υγιεινής, φρούτα και λαχανικά.

Η απόφαση, είπε ο κ. Κεραυνός, θα οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού.

Υπενθυμίζουμε πως στενό μαρκάρισμα και από τα συγκυβερνώντα κόμματα (ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ) δέχτηκε η κυβέρνηση για την ακρίβεια η οποία επηρεάζει πολλά νοικοκυριά, παρά τη βελτίωση των οικονομικών δεικτών την οποία επικαλέστηκε το Υπουργείο Οικονομικών για μη συνέχιση των μέτρων στήριξης.

«Πιστεύουμε ότι αυτά τα προϊόντα είναι προϊόντα τα οποία αφορούν κυρίως τα νέα ζευγάρια, τη μεσαία τάξη και παρακολουθώντας από τις εξελίξεις των τιμών νοιώθουμε ότι αυτή τη στιγμή – όπως πάρα πολλές φορές έχουμε πει ότι παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην οικονομία και στην κοινωνία – είναι η ώρα αυτή η κατηγορία προϊόντων να ξαναμπεί στον μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ», υπογράμμισε ο ΥΠΟΙΚ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More