Friday, September 20, 2024
Home » Επίθεση με πύραυλο σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Επίθεση με πύραυλο σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

0 comments

Την απόφαση να σταματήσει να χρησιμοποιεί τη θαλάσσια οδό της Ερυθράς Θάλασσας, έλαβε η Shell. Η κατάσταση στη περιοχή είναι έκρυθμη όπως φάνηκε και από την επίθεση που δέχθηκε χθες το μεσημέρι με πύραυλο ένα ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο υπό σημαία Μάλτας που ταξίδευε από το Βιετνάμ προς το Ισραήλ χωρίς φορτίο.

Το φορτηγό πλοίο «Zografia» της Vulcanus Technical Maritime σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας έχει 24 άτομα πλήρωμα εκ των οποίων τρεις Φιλιππινέζοι, 20 Ουκρανοί και ένας γεωργιανός. Η εταιρεία ενημέρωσε το υπουργείο ότι δεν υπάρχει τραυματισμός κάποιου μέλους του πληρώματος, οι ζημιές δεν επηρεάζουν την λειτουργία του και συνέχιζε το ταξίδι του με κατεύθυνση το Σουέζ.

Στο μεταξύ η Shell, σύμφωνα με την Wall Street Journal, φέρεται να έλαβε το μέτρο να σταματήσει όλες τις διελεύσεις υπό τον φόβο μιας στοχευμένης επίθεσης που θα μπορούσε να προκαλέσει μαζική διαρροή καυσίμων στην περιοχή αλλά και τους κινδύνους για την ασφάλεια των πληρωμάτων των πλοίων.

Οι επιθέσεις των Χούθι σε πλοία στην Ερυθρά από τον Νοέμβριο προκαλούν διαταραχές στη ναυτιλία και θα ανεβάσουν το κόστος των αγαθών κυρίως προς την Ευρώπη από την Ασία, κόστος που θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι δήλωσε στο Reuters κατά την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο οικονομικός διευθυντής της DP World, Yuvraj Narayan.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More