Thursday, October 3, 2024
Home » Επένδυση €70 εκατ. στον Ασπρόπυργο

Επένδυση €70 εκατ. στον Ασπρόπυργο

0 comments

Ακούσαμε ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του ομίλου Fourlis Βασίλη Φουρλή και τον Andrea Colzani, Category Distribution Manager του ομίλου Inter IKEA.

Οπως έμαθε η στήλη, στη συνάντηση ανακοινώθηκε η απόφαση του ομίλου Inter IKEA να επενδύσει στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τον όμιλο Fourlis, για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου διεθνούς κέντρου διανομής προϊόντων, εμβαδού 50.000 τετραγωνικών μέτρων, στον Ασπρόπυργο.

Η επένδυση θα φτάσει τα 70 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 100 μόνιμες θέσεις εργασίας. Θα εφοδιάζεται μέσω και του λιμανιού του Πειραιά και θα εξυπηρετεί τις αγορές της ανατολικής Μεσογείου, καλύπτοντας σε πρώτη φάση τις ανάγκες των καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιορδανία, στο Ισραήλ και στην Κύπρο. Στόχος είναι μελλοντικά να υποστηρίζει κι άλλες χώρες, όπως η Αίγυπτος. Στη συνάντηση ήταν παρών ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, η γενική γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Βίκυ Λοΐζου και ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

Νέα μέτρα στήριξης στο τραπέζι

Παράθυρο για νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας άνοιξε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης.

Η κυβέρνηση αναζητά δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξει τους ευάλωτους, καθώς όπως ανέφερε ο υπουργός μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου «κατανοούμε απόλυτα τις ανάγκες που δημιουργεί ο αυξημένος πληθωρισμός.

Αξιολογούμε τα αιτήματα και προσπαθούμε να βρούμε τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, χωρίς όμως να δημαγωγούμε και χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Στο υπουργείο Αμυνας περνά η ΕΑΒ

Η ΕΑΒ περνάει πλέον στη δικαιοδοσία του υπουργείου Αμυνας και χθες παρουσιάστηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας από τον υπουργό Νίκο Δένδια. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο Αλέξανδρος Διακόπουλος, αντιναύαρχος Ε.Α. «Η υπάρχουσα κατάσταση στην ΕΑΒ δεν είναι παραδεκτή. Το νέο διοικητικό συμβούλιο καλείται να διαπιστώσει πού ακριβώς βρίσκεται η ΕΑΒ, να εξυγιάνει τα οικονομικά της, να ανατάξει την επιχείρηση, να εφαρμόσει ένα σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας, με σεβασμό πάντοτε στα χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων», ανέφερε ο κ. Δένδιας. «Κι όλα αυτά για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις απέναντι στις δυνάμεις της πατρίδας μας. Ιδίως απέναντι στην Πολεμική Αεροπορία αλλά και στο Ναυτικό και στην Αεροπορία του Στρατού μας», πρόσθεσε.

Ζεστό χρήμα από επιστρεπτέες

Περίπου 2.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις φαίνεται πως τελικά θα δικαιωθούν και θα λάβουν τα ποσά της επιστρεπτέας προκαταβολής τα οποία δεν είχαν εισπράξει την περίοδο της πανδημίας και των lockdown. Υστερα από πολλές παρατάσεις στην εξέταση των εντάσεων που είχαν υποβληθεί από τις επιχειρήσεις το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αρχίζει να διαμορφώνει τη λίστα με τους δικαιούχους που θα πάρουν την κρατική ενίσχυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ετοιμάζεται μια ενδιάμεση πληρωμή για κάποιες περιπτώσεις που έχουν ξεμπλοκάρει και οι δικαιούχοι θα πάρουν, με σχεδόν 3 χρόνια καθυστέρηση, τα κρατικά δάνεια. Οσοι δικαιωθούν, θα κληθούν να εξοφλήσουν την οφειλή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε 96 άτοκες δόσεις, με τα ποσά να είναι «κουρεμένα» έως 75%.

Αυτόματο Ε9

Τέλος στον πονοκέφαλο της συμπλήρωσης του Ε9 άρχισε να βάζει από σήμερα η ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους που προχωρούν σε γονικές παροχές και δωρεές ακινήτων. H αυτόματη δημιουργία και υποβολή δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) επεκτείνεται, μετά τις αγοραπωλησίες, και σε γονικές παροχές και δωρεές δηλώσεις μέσω της εφαρμογής myPROPERTY. Σε πρώτη φάση η αυτόματη δημιουργία και υποβολή ψηφιακής δήλωσης E9 αφορά περιπτώσεις 100% πλήρους κυριότητας επί ακινήτου από έναν δωρητή/γονέα σε έναν δωρεοδόχο/ τέκνο. Στο επόμενο διάστημα, η αυτοματοποιημένη υποβολή δηλώσεων Ε9 θα επεκταθεί και σε άλλες περιπτώσεις δωρεών και γονικών παροχών ακινήτων.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise