Sunday, September 8, 2024
Home » Εξαγορά «πράσινης» εταιρείας από τη Euronav

Εξαγορά «πράσινης» εταιρείας από τη Euronav

0 comments

Η Euronav, εισηγμένη στο NYSE και το Euronext, ανακοίνωσε μια συμφωνία αγοράς του 100% των μετοχών της CMB.TECH NV, έναντι τιμήματος αγοράς 1,150 δισ. δολαρίων με μετρητά. Η CMB.TECH είναι ένας ναυτιλιακός όμιλος καθαρής τεχνολογίας και κατασκευάζει, κατέχει, λειτουργεί και σχεδιάζει μεγάλες ναυτιλιακές και βιομηχανικές εφαρμογές που λειτουργούν με κινητήρες διπλού καυσίμου ντίζελ-υδρογόνου και ντίζελ-αμμωνίας και κινητήρες υδρογόνου.

Η CMB.TECH προσφέρει στους πελάτες της καύσιμα υδρογόνου και αμμωνίας που είτε παράγει η ίδια είτε τα προμηθεύεται από εξωτερικούς παραγωγούς. Ο στόλος της CMB.TECH αποτελείται από 106 πλοία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εκ των οποίων τα 46 βρίσκονται υπό κατασκευή.

Η συναλλαγή εντάσσεται στην ανανεωμένη στρατηγική της Euronav, για απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές και ταχύτερη βελτιστοποίηση του υφιστάμενου στόλου δεξαμενόπλοιων αργού πετρελαίου της εταιρείας.

ΟΛΘ: 4 ενδιαφερόμενοι για τον 6ο προβλήτα

Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023, στις 15.00 η διαδικασία υποβολής των φακέλων για το1ο Στάδιο – Προεπιλογή του Διαγωνισμού για την ανάδειξη Αναδόχου του Εργου «6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής», σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΛΘ. Οπως αναφέρεται, κατατέθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τέσσερα ενδιαφερόμενα σχήματα (με αλφαβητική σειρά) ως ακολούθως: «ARCHIRODON GROUP NV», «Κ/Ξ ΑΒΑΞ ΑΕ –ETERMAR SA», «ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΕ» και «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ ΑΕ».

Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του 1ου Σταδίου που θα πραγματοποιηθεί εντός του Ιανουαρίου 2024, οι προεπιλεγέντες θα κληθούν από την ΟΛΘ ΑΕ να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για τη συμμετοχή τους στο 2ο τελικό στάδιο του διαγωνισμού που αφορά την εκτέλεση του Εργου.

Φωτιά σε πυρηνοκίνητο φορτηγό πλοίο

Φωτιά ξέσπασε την Κυριακή, όπως έγινε γνωστό χθες, σε ρωσικό πυρηνοκίνητο φορτηγό παγοθραυστικό πλοίο, κατασκευασμένο κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής. Οπως ανακοίνωσαν οι ρωσικές αρχές, η φωτιά σβήστηκε γρήγορα χωρίς να υπάρξουν θύματα ή κάποια απειλή για την ασφάλεια του αντιδραστήρα. Η φωτιά ξέσπασε σε μία από τις καμπίνες του πλοίου «Sevmorput», το οποίο βρίσκεται επί του παρόντος στο λιμάνι της βόρειας ρωσικής πόλης Μούρμανσκ. Η πυρκαγιά κατασβέστηκε γρήγορα, ανέφερε σε δήλωση η Atomflot, στην οποία ανήκει το σκάφος. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε υπήρξε απειλή για τα κρίσιμα συστήματα υποστήριξης ή για τη μονάδα του αντιδραστήρα, πρόσθεσε η Atomflot, θυγατρική εταιρεία της κρατικής Rosatom.

Η περιοχή του Μούρμανσκ, στα βορειοδυτικά της Ρωσίας, συνορεύει με τη Φινλανδία και τη Νορβηγία, καθώς και με τη Θάλασσα Μπάρεντς και τη Λευκή Θάλασσα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More