Friday, July 12, 2024
Home » Εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

Εξαγορά αιολικού πάρκου 84 ΜW στη Ρουμανία

0 comment

Η ΔΕΗ ολοκλήρωσε, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και έπειτα από την εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, συνήθων σε τέτοιου είδους συναλλαγές, την εξαγορά από τις ευρωπαϊκές θυγατρικές του ομίλου Lukoil του 100% της Land Power s.r.l., η οποία κατέχει αιολικό πάρκο σε λειτουργία στη Ρουμανία με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 84 MW.

Το αιολικό πάρκο παράγει περισσότερες από 200 GWh ετησίως καθώς βρίσκεται στις περιοχές Dorobantu και Topolog, οι οποίες έχουν το καλύτερο αιολικό δυναμικό στη χώρα.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επιλέχθηκε ως προτιμώμενος αγοραστής ύστερα από διαγωνιστική διαδικασία, στην οποία συμμετείχαν διεθνείς εταιρείες.

Η Kommunalkredit Austria AG ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος και οι CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP SCP και Milbank LLP ως νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Χρηματοδότηση

Πρόσφατα με συντονιστή διοργάνωσης τη Eurobank και συνδιοργανωτές τη Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς υπεγράφη κοινοπρακτική χρηματοδότηση της Φοίβη Ενεργειακή Μονοπρόσωπη ΑΕ, θυγατρικής εταιρείας της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η χρηματοδότηση εξασφαλίζει την ολοκλήρωση της κατασκευής ενός από τους μεγαλύτερους Φωτοβολταϊκούς (Φ/Β) Σταθμούς στην Ευρώπη, ονομαστικής ισχύος 550 MWp, ένα ορόσημο για τον Ομιλο ΔΕΗ και σταθμό για την ενεργειακή μετάβαση και την απανθρακοποίηση της Ελλάδας. Το νέο φωτοβολταϊκό έργο «Φοίβη», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025, θα αναπτυχθεί στο Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.

Γιώργος Φωκιανός

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More