Monday, September 9, 2024
Home » Ενώπιον Υπουργικού το Σχέδιο για επιδότηση εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό

Ενώπιον Υπουργικού το Σχέδιο για επιδότηση εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό

0 comments

Ενώπιον Υπουργικού το Σχέδιο για επιδότηση εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό

Σχέδιο για επιδότηση των εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για τους συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό θα κατατεθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο της Ενημέρωσης του στα ΜΜΕ χθες, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «η Κυβέρνηση επεξεργάζεται λύσεις στα σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες των επιδοτούμενων ασθενών που μεταβαίνουν στο εξωτερικό για θεραπεία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΗΕ: Σε στενή επαφή με ΕΕ και χώρες που συμμετέχουν…

ΕΙΚΟΝΕΣ: Σύγκρουση οχήματος με μοτοσικλέτα στη Λευκωσία – Στο σημείο…

Γραμματέας καταγγέλλει πρέσβη της ΚΔ για παρενόχληση: «Δεν είναι κάτι…

Σε πρώτη φάση, όπως ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έχει εξαγγείλει, το Υπουργείο Υγείας θα καταθέσει στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, Σχέδιο για επιδότηση των εξόδων μετάβασης, διαμονής και διατροφής για τους συνοδούς ασθενών στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα αίτημα των οργανωμένων ασθενών, το οποίο εκκρεμεί εδώ και χρόνια και η kυβέρνηση θεωρεί ότι είναι δίκαιο και αιτιολογημένο.

Μακροπρόθεσμος στόχος παραμένει η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας σε τέτοιο βαθμό, ώστε να περιορίζεται η ανάγκη για αποστολή ασθενών στο εξωτερικό μόνο για εξειδικευμένες θεραπείες.

Η αποστολή ασθενών σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού γίνεται κυρίως μέσω του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας.

Το Υπουργείο Υγείας έχει αναπτύξει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών με κορυφαία Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία Αναφοράς του εξωτερικού, το οποίο ενεργοποιείται για την άμεση διακομιδή στα κέντρα αυτά των περιστατικών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στην Κύπρο».

Ερωτηθείς αν έχει κοστολογηθεί το Σχέδιο Εκπρόσωπος παρέπεμψε στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος θα παρουσιάσει την πρόταση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου σήμερα.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More