Friday, September 20, 2024
Home » Ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος το πέναλτι 12% στις συντάξεις – Επί τάπητος και η επέκταση άδειας μητρότητας

Ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος το πέναλτι 12% στις συντάξεις – Επί τάπητος και η επέκταση άδειας μητρότητας

0 comments

Ενώπιον του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος το πέναλτι 12% στις συντάξεις – Επί τάπητος και η επέκταση άδειας μητρότητας

Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων με επίκεντρο το καυτό θέμα της επιβολής πέναλτι 12% σε όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους και όχι στο 65ο, εισέρχονται υπουργείο εργασίας, συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις.

Σήμερα θα συνέλθει εκ νέου το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνει ενημέρωση γύρω από τα όσα έχουν μέχρι στιγμής επιτευχθεί, ενώ θα γίνει αξιολόγηση της προόδου που έχει καταγραφεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απαντά σε Νίκο Αναστασιάδη ο Μακάριος Δρουσιώτης – «Η αλήθεια…

Την Τετάρτη στο Υπουργικό η αύξηση άδειας μητρότητας σε 22…

Η Επιτροπή κινεί επίσημη διαδικασία κατά του TikTok βάσει του…

«Θα αξιολογήσουμε με τους κοινωνικούς εταίρους τις δυνατότητες για μια απόφαση που να είναι κοινά αποδεχτή. Η κυβέρνηση έχει τη βούληση για την εισαγωγή μιας στοχευμένης ελάφρυνσης στην αναλογιστική μείωση για την πρόωρη συνταξιοδότηση χωρίς να επηρεάζεται η βιωσιμότητα του ΤΚΑ και χωρίς να αυξάνονται οι ασφαλιστικές εισφορές και σε αυτό το πλαίσιο είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις και εισηγήσεις που υποβλήθηκαν», δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Την ίδια ώρα, εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι θέσεις των συντεχνιών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

«Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουμε δηλώσει ότι δεν μας ικανοποιεί. (..) Η διαφωνία μας εστιάζεται και στα χρόνια που λαμβάνονται υπόψιν αλλά και στον τρόπο που θα γίνεται η ελάφρυνση για αυτό και έχουμε καταθέσει δικές μας εισηγήσεις», ανέφερε η ΓΓ της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

«Εμείς έχουμε αποδεχθεί την πρόταση του Υπουργείου Εργασίας που προβλέπει την μείωση κατά 12% στο βασικό μέρος των συντάξεων, νοουμένου ότι υπάρχει προϋπόθεση των ετών συνδρομής εισφορών συμμετοχής στο ΤΚΑ στα χρόνια που έχει καταθέσει ως αποδεκτά το Υπουργείο Εργασίας», δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου.

Την ίδια ώρα, επι τάπητος θα τεθεί και το θέμα ρύθμισης των διαδικασιών και των προϋποθέσεων για την παραχώρηση αδειών των εργαζομένων από τρίτες χώρες.

Την ερχόμενη Τρίτη, εξάλλου, η Επιτροπή Εργασίας θα συζητήσει βασικά θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, με τον Υπουργό Εργασίας να έχει κληθεί, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη της Βουλής για τις όποιες εξελίξεις.

Προς επέκταση η άδεια μητρότητας

Προς υλοποίηση οδεύει η αύξηση της άδειας μητρότητας από 18 σε 22 εβδομάδες, με τον κοινωνικό διάλογο να βρίσκεται σε τελικό στάδιο.

«Εφόσον δεν θα υπάρξουν έντονες διαφωνίες από οποιαδήποτε πλευρά θα προωθεί το νομοσχέδιο μέσα στις επόμενες ημέρες στο Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκριθεί και να κατατεθεί στη Βουλή», σημείωσε ο Υπουργός Εργασίας.

Με την εφαρμογή του νόμου θα επηρεαστούν περισσότερες από 5 χιλιάδες νέες μητέρες σε ετήσια βάση οι οποίες θα μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τα νεογέννητα παιδιά τους.

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More