Friday, September 20, 2024
Home » Εντείνονται οι προκλήσεις για την Κίνα

Εντείνονται οι προκλήσεις για την Κίνα

0 comments

Αυξάνονται οι προκλήσεις για τον πρόεδρο της Κίνας Σι Τζινπίνγκ. Το ΑΕΠ για τους τελευταίους τρεις μήνες του 2023 αυξήθηκε κατά 5,2%, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας, ποσοστό χαμηλότερο από τις προβλέψεις. Μεγάλα προβλήματα είναι ο κίνδυνος αποπληθωρισμού, η χαμηλή κατανάλωση και η συνεχιζόμενη κρίση στην αγορά ακινήτων. Το ποσοστό ανεργίας για τους νέους ηλικίας 16 έως 24 ετών ήταν 14,9%, ενώ το ποσοστό της ανεργίας στις πόλεις τον Δεκέμβριο ήταν 5,1%. Οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7,4% τον Δεκέμβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, κάτω από τις προσδοκίες για αύξηση 8%. Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 6,8% τον Δεκέμβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Αποχωρεί από τη Νιγηρία η Shell

Η Shell αποχωρεί από τις εκµεταλλεύσεις κοιτασµάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου της Νιγηρίας ύστερα από σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας εκεί. Η εταιρεία συμφώνησε να πουλήσει τη θυγατρική της εκεί σε κοινοπραξία πέντε εταιρειών σε ένα ντιλ που φτάνει τα 1,4 δισ. δολάρια. Η αποχώρηση της Shell αποτελεί μέρος ευρύτερου σχεδίου φυγής δυτικών εταιρειών ενέργειας από τη χώρα, αφού στόχος είναι να επικεντρωθούν τώρα σε άλλες δραστηριότητες. Η Exxon Mobil, η Eni και η Equinor έχουν προχωρήσει σε πωλήσεις δραστηριοτήτων εκεί τα τελευταία χρόνια.

Μείωσε τις τιμές η Tesla

Η Tesla μείωσε τις τιμές για τα αυτοκίνητά της Model Y σε πολλές χώρες της Ευρώπης, μία εβδομάδα αφότου ανακοίνωσε παρόμοιες μειώσεις τιμών για τα αυτοκίνητα Model 3 και Model Y στην Κίνα. Η εταιρεία μείωσε τις τιμές στα αυτοκίνητά της που πωλούνται στη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και την Ολλανδία. Στη Γερμανία, το πισωκίνητο μοντέλο Model Y πωλείται τώρα για 42.990 ευρώ με έκπτωση 4,2%. Το Model Y Long Range κοστίζει 49.990 ευρώ, μειωμένο κατά 8,1%. Στη Γαλλία η Tesla μείωσε τις τιμές στα Model Y έως και 6,7%.

Ανοδος ελβετικού φράγκου

Η άνοδος του ελβετικού φράγκου είναι αρκετά σημαντική τις τελευταίες εβδομάδες ώστε να επηρεάσει ουσιαστικά τις προοπτικές για τον πληθωρισμό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας, Τόμας Τζόρνταν. Η επόμενη απόφαση χάραξης νομισματικής πολιτικής θα λαμβάνει υπόψη τις κινήσεις του νομίσματος που υπερβαίνουν τις ονομαστικές αυξήσεις που είχαν παρατηρηθεί μέχρι τώρα, δήλωσε ο ίδιος.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More