Friday, September 20, 2024
Home » Ενα βήμα πριν από τις αποφάσεις

Ενα βήμα πριν από τις αποφάσεις

0 comments

Στην τελική φάση για τη μεταρρύθμιση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης εισέρχονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, καθώς από σήμερα ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις, με στόχο την επίτευξη τελικής συμφωνίας ως τα μέσα Φεβρουαρίου. Χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσει συνομιλίες με το Συμβούλιο για τους νέους κανόνες οικονομικής διακυβέρνησης.

Το κείμενο, το οποίο εγκρίθηκε από τους ευρωβουλευτές με ευρεία πλειοψηφία με 431 ψήφους υπέρ, 172 κατά και 4 αποχές, αποτελεί την εντολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για διαπραγματεύσεις που ξεκινούν, από σήμερα κιόλας, με τα κράτη-μέλη σχετικά με την τελική μορφή της νομοθεσίας.

Ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το «σημαντικό» και «θετικό» βήμα, τονίζοντας ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά για μια τελική συμφωνία. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι η συμφωνία θα πρέπει να επιτευχθεί στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, «αν θέλουμε η νομοθετική διαδικασία να οριστικοποιηθεί πριν από τη λήξη της τρέχουσας νομοθετικής περιόδου».

Οπως εξήγησε, καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και μετά την πρόσφατη απενεργοποίηση της Γενικής Ρήτρας Διαφυγής, «είναι σημαντικό και επείγον να οριστικοποιηθούν με σαφήνεια οι νέοι κανόνες για τη δημοσιονομική πολιτική».

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More