Tuesday, September 17, 2024
Home » Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την τάση του πληθωρισμού: Πού αποδίδεται η πτωτική πορεία – «Πολλά υποχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κύπρο»

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την τάση του πληθωρισμού: Πού αποδίδεται η πτωτική πορεία – «Πολλά υποχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κύπρο»

0 comments

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα για την τάση του πληθωρισμού: Πού αποδίδεται η πτωτική πορεία – «Πολλά υποχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κύπρο»

Ελπιδοφόρα, αν μη τι άλλο, τα μηνύματα που έρχονται για την τάση του πληθωρισμού.

Ενδιάμεση πρόβλεψη της Eurostat κατεβάζει το ποσοστό πληθωρισμού στο 2,6% για τον Φεβρουάριο στη ζώνη του ευρώ, από 2,8% που είχε κλείσει τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Τουρκία θα πάρει τον έλεγχο στρατιωτικής βάσης στα κατεχόμενα…

Οι αποκαλύψεις για τη σχέση του Επικεφαλής Συνδέσμου Τραπεζών στο…

Αρχιεπίσκοπος: Τα σχέδια των Τούρκων αφορούν πλήρη κατάληψη της Κύπρου

Πτωτική πορεία που αποδίδεται στην αυστηρή νομισματική πολιτική που επέβαλε η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα, με τις συνεχείς αυξήσεις δανειστικών επιτοκίων.

Εκτίμηση πληθωρισμού – Eurostat

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2024 – 2,8%

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024 -2,6%

«Ο κύριος λόγος είναι τα επιτόκια αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία και μετά το μεσανατολικό διατηρούν την αβεβαιότητα που δεν είναι θετική στο να επενδύσει κάποιος και να κάνει κάποιος μεγάλα ανοίγματα για την επιχείρηση του», δήλωσε ο Οικονομολόγος, Γιάγκος Χατζηγιάννης.

Αυτός είναι κατά τους ειδικούς και ο λόγος που η ανάπτυξη στην Ευρώπη θα κινηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα. Το πότε αναμένεται να δούμε τις πρώτες μειώσεις στα δανειστικά επιτόκια με δεδομένο τον στόχο του 2% που έθεσε η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα για τα επίπεδα του πληθωρισμού…

«Θα έλεγα ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε σταδιακή μείωση επιτοκίων, όμως δεν θα είναι ραγδαία η μείωση, θα πάνε επιφυλακτικά και θα παρακολουθούν τις εξελίξεις μήνα με τον μήνα», πρόσθεσε.

Σε σύγκριση πάντως με τη ζώνη του ευρώ, ο πληθωρισμός στην Κύπρο είναι κάτω από τον μέσο όρο, στο 2,2%.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2024

ΕΥΡΩΖΩΝΗ – 2,6%

ΚΥΠΡΟΣ – 2,2%

«Ένας σημαντικός λόγος είναι ότι στην Κύπρο έχουμε πολλά υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις, μια αύξηση επιτοκίων επηρεάζει πολύ περισσότερο τον μέσο Κύπριο πολίτη παρά τον μέσο πολίτη σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης.

Σε ότι αφορά στους ρυθμούς ανάπτυξης, το 2023 έκλεισε στο 2,5%, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι αυτή θα είναι η εικόνα και για το 2024.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More