Monday, September 16, 2024
Home » Ελληνική Τράπεζα: Τον Σεπτέμβριο εξελίξεις με Eurobank

Ελληνική Τράπεζα: Τον Σεπτέμβριο εξελίξεις με Eurobank

0 comments

Για τα μέσα Σεπτεμβρίου και την επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων μεταφέρονται οι εξελίξεις στην Ελληνική Τράπεζα σε σχέση με τη Eurobank, η οποία σκοπεύει να μετακινήσει υψηλόβαθμα στελέχη της για τη διεύθυνση της κυπριακής Τράπεζας, της οποίας είναι ουσιαστικά ιδιοκτήτης, αφού κατέχει ήδη το 55,5% του μετοχικού κεφαλαίου.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ελληνικής, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, η Eurobank θα προτείνει τον διορισμό μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, δίνοντας έτσι το στίγμα και το αποτύπωμά της.

Ενδεικτικά όπως αναφέρεται στο έγγραφο της Δημόσιας Πρότασης της Eurobank προς την Ελληνική Τράπεζα, «η Προτείνουσα μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης προτίθεται να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που προβλέπει το νομικό και θεσμικό πλαίσιο και να προτείνει την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου» και ότι «δεν προτίθεται να παραχωρήσει οποιαδήποτε ειδικά οφέλη στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της υπό εξαγορά εταιρεία». Υπενθυμίζεται ότι η Δημόσια Προσφορά λήγει στις 30 Ιουλίου.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, το στίγμα των προθέσεών της θα δώσει η Eurobank και με την μετακίνηση τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών τόσο από τη Eurobank Κύπρου όσο και το ευρύτερο όμιλο προς την Ελληνική Τράπεζα. Λόγω της μετακίνησης των στελεχών στην Ελληνική, ενδεχομένως να προκύψουν και αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της Eurobank Cyprus.

Αν και η Eurobank έχει ξεκαθαρίσει στη δημόσια προσφορά ότι δεν προτίθεται να επιφέρει αλλαγές στο αντικείμενο δραστηριότητας της υπό εξαγορά εταιρείας, έχει δώσει ένα πρώτο στίγμα κινήσεων, αφού σημείωσε πως «η Προτείνουσα εκτιμά ότι υπάρχουν δυνατότητες επέκτασης των εργασιών της υπό εξαγορά εταιρείας σε ορισμένους τομείς, όπως π.χ. η εταιρική τραπεζική και κατ’ επέκταση σε άλλους συναφείς τομείς όπως υπηρεσίες treasury (χαρτοφυλακίου), συναλλακτικής τραπεζικής», ενώ «το ίδιο ισχύει και στις υπηρεσίες τραπεζικής ιδιωτών όπου υπάρχουν σημαντικά περιθώρια αύξησης των εργασιών της υπό εξαγορά εταιρείας με υπηρεσίες συναλλακτικής τραπεζικής, τραπεζοασφαλιστικές και επενδυτικές υπηρεσίες».

Μέχρι στιγμής, εκπρόσωπος της Eurobank Κύπρου δεν ήταν διαθέσιμος για σχόλιο.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More