Tuesday, September 17, 2024
Home » Ελληνική: Κοινοποιήθηκε η αξιολόγηση της δημόσιας πρότασης της Eurobank

Ελληνική: Κοινοποιήθηκε η αξιολόγηση της δημόσιας πρότασης της Eurobank

0 comments

Η αντιπαροχή που προσφέρεται από τη Eurobank για εξαγορά της Ελληνικής δεν είναι δίκαιη και εύλογη από οικονομική άποψη, με βάση τη γνώμη του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα Houlihan Lokey UK Limited, που διόρισε το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής, στο πλαίσιο της διαδικασίας fairness opinion.

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας αναφέρει ότι για τους σκοπούς της ανάλυσής του αξιολόγησε κατά πόσον η προτεινόμενη αντιπαροχή που προσφέρονται να καταβάλουν οι προτείνοντες (Eurobank) στους μετόχους της εταιρείας σε σχέση με τη δημόσια πρόταση είναι δίκαιη και εύλογη από οικονομική άποψη, συγκρίνοντας την προτεινόμενη αντιπαροχή με διάφορα εύρη αναφοράς εκτίμησης (valuation reference ranges) που υπολογίστηκαν από τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναλύσεις του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα, τα εύρη αναφοράς της εκτίμησης (valuation reference ranges) του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα ήταν €3.31 – €4.12 ανά μετοχή,29.3% – 60.9% υψηλότερα από την προτεινόμενη αντιπαροχή.

Πρόσθετα, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας επίσης εξέτασε ένα σενάριο όπου η εταιρεία δεν θα διανείμει το εκτιμώμενο πλεονάζον διανεμητέο κεφάλαιο (excess distributable capital) στους μετόχους. Τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης βγάζουν τα εύρη αναφοράς εκτίμησης (valuation reference ranges) του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα ήταν €2.78 – €3.62 ανά μετοχή, 8.6% – 41.4% υψηλότερα από την προτεινόμενη αντιπαροχή.

Η προτεινόμενη αντιπαροχή της δημόσιας πρότασης της Eurobank σημειώνεται πως ανέρχεται στα €2.56 ανά μετοχή, η ανώτερη τιμή την οποία κατέβαλαν ή συμφώνησαν να καταβάλουν για τις μετοχές της Εταιρείας οι προτείνοντες ή τα πρόσωπα που ενεργούν σε συνεννόηση με αυτούς, κατά τους τελευταίους δώδεκα μήνες πριν την ανακοίνωση της απόφασης προς διενέργεια δημόσιας πρότασης.

Η Eurobank ήδη κατέχει άμεσα ποσοστό 55.48% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Τα στρατηγικά σχέδια της Eurobank σχετικά με την Εταιρεία περιλαμβάνουν τη συνέχιση και ανάπτυξη των υφιστάμενων δραστηριοτήτων της.

Το διοικητικό συμβούλιο τονίζει πως οι μέτοχοι της Εταιρείας θα πρέπει να λάβουν τις δικές τους επαγγελματικές συμβουλές σε σχέση με τις πρόνοιες του νόμου και την απόφασή τους κατά πόσο να αποδεχθούν ή όχι τη δημόσια πρόταση.

Υπογραμμίζεται ότι η Έκθεση έχει συνταχθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 33(2) του νόμου, και δεν είναι σύσταση προς τους μετόχους της Εταιρείας (και δεν πρέπει να εκληφθεί ως τέτοια) σχετικά με το αν θα πρέπει να συμμετάσχουν στη Δημόσια Πρόταση, και η ευθύνη της λήψης της απόφασης βαρύνει τελικά τους ιδίους.

philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More