Friday, September 20, 2024
Home » Ελληνας πρόεδρος στην ΙΒΙΑ

Ελληνας πρόεδρος στην ΙΒΙΑ

0 comments

Ο Κωνσταντίνος Καπετανάκης είναι ο πρώτος έλληνας που αναλαμβάνει πρόεδρος στην International Bunker Industry Association (ΙΒΙΑ), μια διεθνή ένωση των εταιρειών που ασχολούνται με τον εφοδιασμό των πλοίων με καύσιμα. Ο δρ Κωνσταντίνος Καπετανάκης, εντάχθηκε το 2014 στη ναυτιλιακή εταιρεία Star Bulk και από το 2019 διατηρεί τη θέση του διευθυντή Bunker της Star Bulk, υπεύθυνος για την προμήθεια/στρατηγική καυσίμων και τη συνεργασία της Star Bulk με τους εμπλεκόμενους φορείς της βιομηχανίας καυσίμων. Σε δήλωσή του ο Κ. Καπετανάκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «είναι μεγάλη τιμή για μένα να είμαι πρόεδρος της IBIA και είμαι ενθουσιασμένος για τις στιγμές που έρχονται, όντας αποφασισμένος να οδηγήσω την Ενωση σε περαιτέρω παγκόσμια ανάπτυξη και προβολή σε ολόκληρη τη ναυτιλιακή κοινότητα».

Ακόμη πιο ασφαλή τα πλοία ξηρού φορτίου

Υψηλά ποιοτικά πρότυπα στη λειτουργία των πλοίων μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου εισάγει η δημιουργία του Κέντρου Αριστείας Ξηρού Φορτίου (Dry Bulk Centre of Excellence – DBCE), που εγκαινίασαν από κοινού η RightShip, η ψηφιακή ναυτιλιακή πλατφόρμα με επίκεντρο την εταιρική κοινωνική ευθύνη (ESG), και η Διεθνής Ενωση Εφοπλιστών Ξηρού Φορτίου (INTERCARGO). Το Κέντρο θα είναι αφιερωμένο στη διαχείριση του πλαισίου Dry Bulk Management Standard (DryBMS) που αναπτύχθηκε από τους δυο φορείς με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων, ως ένα εργαλείο του κλάδου για την επίτευξη των βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφάλειας, προστασίας, περιβαλλοντικών επιδόσεων και κοινωνικής ευημερίας στον τομέα της ναυτιλίας ξηρού φορτίου. Ο Δημήτρης Φαφαλιός, πρόεδρος της INTERCARGO (στη φωτογραφία) τόνισε ότι η ανεξαρτησία της DBCE είναι ζωτικής σημασίας, διασφαλίζοντας ότι ο οργανισμός λειτουργεί πάντα προς όφελος του κλάδου χύδην ξηρού φορτίου στο σύνολό του.

Με ανακαινισμένα πλοία

στις κρουαζιέρες

Ξεκίνησε τα ταξίδια του το ανακαινισμένο κρουαζιερόπλοιο Celestyal Discovery της Celestyal, «έχοντας στο τιμόνι» τον έμπειρο καπετάνιο Παναγιώτη Γιακουμάτο. Το πλοίο εντάχθηκε στον στόλο της εταιρείας, τον Νοέμβριο του 2023, και στη συνέχεια υποβλήθηκε σε ανακαίνιση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε 1.266 επιβάτες. Το δεύτερο πλοίο της εταιρείας, το Celestyal Journey, θα υποβληθεί και αυτό σε ανακαίνιση στις αρχές του 2025, όταν θα υποβληθεί σε προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στον Αραβικό Κόλπο, καθώς πρόκειται να πραγματοποιεί κρουαζιέρες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με χειμερινή περίοδο απόπλου από την Ντόχα του Κατάρ από τον Νοέμβριο του 2024 έως τον Μάρτιο του 2025.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More