Friday, September 20, 2024
Home » Ελλάδα: Το ελληνικό πρωτάθλημα εκτίναξε τα πονταρίσματα στο διαδικτυακό τζόγο

Ελλάδα: Το ελληνικό πρωτάθλημα εκτίναξε τα πονταρίσματα στο διαδικτυακό τζόγο

0 comments

Σημαντική άνοδο κατέγραψε η αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024, με οδηγό τα πονταρίσματα στο διαδίκτυο και τις επιδόσεις του ΟΠΑΠ (πρακτορεία και Vlt’s).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά το κομμάτι του αθλητικού στοιχηματισμού, έλαβε αξιοσημείωτη ώθηση από το ελληνικό πρωτάθλημα και τους ανατρεπτικούς αγώνες που διεξήχθησαν, οι οποίοι κράτησαν σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον των φιλάθλων, κάτι που μεταφράστηκε και σε αυξημένο αριθμό στοιχημάτων.

Αυτό αποτυπώθηκε και στα έσοδα που μπήκαν στα ταμεία των νόμιμων διαδικτυακών εταιρειών, οι οποίες προσβλέπουν σε μια ακόμη χρονιά εντυπωσιακής ανάπτυξης. Σε αυτή την κατεύθυνση προβλέπεται να συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, τα διεθνούς εμβέλειας αθλητικά γεγονότα όπως το Euro, το οποίο έριξε αυλαία την περασμένη Κυριακή με την κατάκτηση του τίτλου από την Ισπανία αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το πρόσημο, μέχρι στιγμής, εμφανίζεται να είναι κάτι παραπάνω από θετικό. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τα συνολικά πονταρίσματα κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου – Μαΐου 2024 στην εγχώρια αγορά τυχερών παιχνιδιών ανήλθαν σε 6,4 δισ. ευρώ (αναμορφωμένο TGR) έναντι 5,86 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σημειώνοντας άνοδο 8,5%. Εάν υπολογιστούν και τα ποσά από κέρδη και μπόνους, τα οποία οι παίκτες ξαναπαίζουν, τότε εκτοξεύεται σε 17,84 δισ. από 15,9 δισ. ευρώ πέρυσι. Τη μερίδα του λέοντος καταλαμβάνουν οι διαδικτυακές εταιρείες, οι οποίες είδαν στο πεντάμηνο οι πελάτες να τοποθετούν 2,87 δισ. ευρώ σε πονταρίσματα.

Σε ό,τι αφορά τα έσοδα προ εισφορών (Gross Gaming Revenue, GGR), τα οποία αποτελούν τον πιο αντιπροσωπευτικό δείκτη για το μέγεθος της αγοράς, διαμορφώθηκαν σε 392,137 εκατ. ευρώ έναντι 349,672 εκατ. ευρώ το περσινό πεντάμηνο, ενισχυμένα κατά 11%. Ο διαδικτυακός τζόγος έχει γίνει πόλος έλξης τα τελευταία χρόνια τόσο για εγχώριους όσο και διεθνείς παρόχους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νόμιμη άδεια διεξαγωγής αθλητικού στοιχηματισμού και παιχνιδιών καζίνο μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, δεν είναι όλα ανέφελα στον κλάδο.

Σε ό,τι αφορά το GGR του ΟΠΑΠ, κατά το εξεταζόμενο διάστημα έφθασε τα 582,165 εκατ. ευρώ έναντι 572,362 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 2%.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More