Monday, September 16, 2024
Home » Ελλάδα: Ακίνητα €11 δισ. άλλαξαν χέρια το πρώτο εξάμηνο

Ελλάδα: Ακίνητα €11 δισ. άλλαξαν χέρια το πρώτο εξάμηνο

0 comments

Ακίνητα αξίας περίπου 11 δισ. ευρώ άλλαξαν χέρια το πρώτο εξάμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και, όπως όλα δείχνουν, θα ξεπεράσουν κατά πολύ τις μεταβιβάσεις που πραγματοποιήθηκαν το 2023, οι οποίες είχαν φθάσει σε αξία τα 15,3 δισ. ευρώ.

Παρά τις “τσουχτερές” τιμές των ακινήτων, η κτηματαγορά συνεχίζει να καταγράφει μεγάλη ζήτηση, με τις πωλήσεις να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα και το τρέχον έτος. Ουσιαστικά οι αγοραπωλησίες ακινήτων συνεχίζουν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας,

Το ποσό των 11 δισ. ευρώ αφορά πωλήσεις διαμερισμάτων, γραφείων και οικοπέδων και συνολικά πωλήθηκαν 122.000 ακίνητα. Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι η μέση αξία των ακινήτων διαμορφώνεται στα 90.500. Σημειώνεται ότι η αξία των ακινήτων είναι σημαντικά υψηλότερη καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, αν όχι στις περισσότερες, οι συναλλαγές γίνονται στα επίπεδα της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων. Παράλληλα τα ανωτέρω στοιχεία αφορούν μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myproperty, ουσιαστικά δεν συμπεριλαμβάνονται οι μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν στις εφορίες καθώς και των αγροτεμαχίων.

Επί της ουσίας τα στοιχεία της ΑΑΔΕ έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αυξητικές τάσεις που καταγράφονται στις τιμές των ακινήτων τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συνεχίζουν την ανιούσα, μεγεθύνοντας το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει στη χώρα.

Περισσότερα στο incyprusproperty.com

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More