Home » Ελεύθερες διελεύσεις για τα πλοία από Κίνα και Ρωσία

Ελεύθερες διελεύσεις για τα πλοία από Κίνα και Ρωσία

0 comment

Σε μια συμφωνία που αλλάζει τα δεδομένα στην Ερυθρά Θάλασσα και σηματοδοτεί ευρύτερες γεωπολιτικές εξελίξεις κατέληξαν οι αντάρτες Χούθι με Ρωσία και Κίνα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, οι Χούθι έχουν δώσει στη Ρωσία και την Κίνα την εγγύηση ότι τα πλοία τους μπορούν να περάσουν με ασφάλεια από την Ερυθρά Θάλασσα.

Τα τρία μέρη κατέληξαν σε συμφωνία ύστερα από συνομιλίες στο Ομάν μεταξύ εκπροσώπων των δύο χωρών και του Mohammed Abdel Salam, κορυφαίου αξιωματούχου των Χούθι.

Ανταλλάγματα

Σε αντάλλαγμα, η Ρωσία και η Κίνα θα παράσχουν στην πολιτοφυλακή της Υεμένης πολιτική υποστήριξη σε διεθνή φόρουμ, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, επικαλούμενο πολλά άτομα που βρίσκονται κοντά στις συνομιλίες.

Ετσι τα πλοία που συνδέονται με ρωσικά και κινεζικά συμφέροντα παίρνουν το «πράσινο φως» από τους Χούθι να χρησιμοποιούν ελεύθερα την Ερυθρά Θάλασσα στα δρομολόγιά τους προς τη διώρυγα του Σουέζ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αυτό ήταν πιθανώς ένα σημάδι ότι η Μόσχα και το Πεκίνο αναζητούσαν διαβεβαιώσεις καθώς οι Χούθι συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, συμπεριλαμβανομένης της θανατηφόρας πυραυλικής επίθεσης στο πλοίο True Confidence (κατασκευής 2011) χωρητικότητας 50.500 dwt αυτόν τον μήνα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More