Monday, October 21, 2024
Home » Ελευθερία Βοσκαρίδου – Founder and Managing Director, Blackbook Agency: Οι γυναίκες φέρνουν ισορροπία και ευαισθησία στις επιχειρήσεις

Ελευθερία Βοσκαρίδου – Founder and Managing Director, Blackbook Agency: Οι γυναίκες φέρνουν ισορροπία και ευαισθησία στις επιχειρήσεις

0 comments

«Η Blackbook, μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της, έχει φτάσει σε ένα σημείο σταθερότητας, όπου η προτεραιότητα είναι η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας, τόσο για την εταιρεία όσο και για τις ομάδες μας»

Το να είσαι καλός εργοδότης δεν είναι απλά θέμα φήμης, είναι θέμα ουσίας

Γυναίκαστηνπρώτηγραμμή. Ποιες είναι οι προκλήσεις, ποιος ο βαθμός δυσκολίας;
Το να είσαι γυναίκα στην πρώτη γραμμή των επιχειρήσεων είναι μια συνεχής πρόκληση, όχι μόνο λόγω των επαγγελματικών απαιτήσεων, αλλά και επειδή ο ρόλος σου επεκτείνεται σε πολλές πτυχές της ζωής σου.

Η διαχείριση των πολλαπλών ρόλων –μητέρα, σύζυγος, επιχειρηματίας– απαιτεί εξαιρετική αντοχή, οργάνωση και προσαρμοστικότητα. Η δυσκολία δεν βρίσκεται μόνο στη φύση του επαγγέλματος, αλλά και στη διαχείριση του χρόνου και των προσδοκιών που κάθε ρόλος επιβάλλει.

Ωστόσο, όσο δύσκολο κι αν φαίνεται, πιστεύω ότι οι γυναίκες έχουν μια μοναδική ικανότητα να φέρνουν ισορροπία και ευαισθησία στον επιχειρηματικό κόσμο. Η εμπειρία και οι προκλήσεις μάς κάνουν πιο δυνατές και, με την πάροδο του χρόνου, αναπτύσσουμε δεξιότητες που μας βοηθούν να διαχειριζόμαστε καλύτερα την ένταση και τις καταστάσεις.

Σημαντικός παράγοντας είναι η ικανότητα να ορίζουμε τις προτεραιότητές μας, κάτι που έχει γίνει κεντρικό σημείο στην καριέρα μου.

Η Blackbook, μπαίνοντας στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της, έχει φτάσει σε ένα σημείο σταθερότητας, όπου η προτεραιότητα είναι η δημιουργία μακροχρόνιας αξίας, τόσο για την εταιρεία όσο και για τις ομάδες μας. Βρίσκομαι σε μια φάση όπου η ισορροπία είναι κεντρικός στόχος, όχι μόνο για να συνεχίσω να προσφέρω ποιοτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας, αλλά και για να είμαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου σε όλους τους ρόλους μου.

Ποια βασικά χαρακτηριστικά πρέπει να έχει μια γυναίκα ηγέτης;

Ένας ηγετικός ρόλος, ανεξαρτήτως φύλου, οφείλει να αποτελεί το υπόδειγμα προσωπικότητας και επαγγελματισμού. Η κουλτούρα που χτίζεται μέσα από τις αρχές και τις αξίες του ηγέτη είναι καθοριστική για την επιτυχία της ομάδας και του οργανισμού. Για μένα, η ηγεσία δεν είναι απλά η καθοδήγηση μιας ομάδας, αλλά η έμπρακτη εφαρμογή των αρχών που πρεσβεύω: ό,τι σπέρνεις θερίζεις και ό,τι δίνεις, αυτό θα πάρεις πίσω.

Είναι βασική μου αρχή να εμπνέω τις ομάδες μου με ό,τι μπορώ να υποστηρίξω η ίδια. Η συνέπεια λόγων και πράξεων είναι αυτό που δημιουργεί εμπιστοσύνη, ενισχύει την αφοσίωση και καλλιεργεί μια κουλτούρα όπου η ανοιχτή επικοινωνία, η ομαδικότητα και η καινοτομία ανθίζουν. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο ρόλος του ηγέτη είναι, όχι μόνο να παρέχει κατευθύνσεις, αλλά και να δημιουργεί το περιβάλλον όπου κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητές του.

Πόσο σημαντική είναι η φήμη του καλού εργοδότη και τι την καθορίζει;

Πιστεύω ακράδαντα ότι το να είσαι καλός εργοδότης δεν είναι απλά θέμα φήμης, αλλά θέμα ουσίας. Το κλειδί είναι να έχεις ένα ξεκάθαρο όραμα για το τι είδους εργοδότης θέλεις να είσαι και να φροντίζεις αυτό το όραμα να είναι ευθυγραμμισμένο με τις ανάγκες της αγοράς και τις αξίες που προωθείς, τόσο εντός όσο και εκτός εταιρείας.

H εταιρεία μας αποτελεί έδαφος ευκαιριών. Δίνουμε την ευκαιρία σε άτομα με ταλέντο, χωρίς να περιοριζόμαστε απαραίτητα στα τυπικά προσόντα, όπως πτυχία ή εκτεταμένη εμπειρία. Αυτό μας επιτρέπει να επενδύουμε στον άνθρωπο και στις δυνατότητές του, όχι μόνο στην επαγγελματική του διαδρομή. Σε συνεργασία με τη Σύμβουλο Ανθρώπινου Δυναμικού, προσπαθούμε να ενσωματώσουμε στην ομάδα άτομα με ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως πάθος, δημιουργικότητα και διάθεση για μάθηση. Αν και αυτό μπορεί να αποτελεί ρίσκο για την εταιρεία, το βλέπω ως μια μακροπρόθεσμη επένδυση, που φέρνει σπουδαία αποτελέσματα όταν δοθεί ο σωστός χρόνος και οι κατάλληλοι πόροι.

Επιπλέον, προσπαθώ να διατηρώ ανοιχτή επικοινωνία με την ομάδα μου, στο βαθμό που μου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις μου. Για μένα, είναι σημαντικό να ακούω και να εισακούομαι, να δημιουργώ ένα περιβάλλον όπου κάθε μέλος της ομάδας νιώθει ότι έχει φωνή και συμβολή στην επιτυχία της εταιρείας.

Η κουλτούρα μας βασίζεται στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και τη διαρκή εξέλιξη. Πιστεύω ότι οι σχέσεις μέσα στην ομάδα πρέπει να ενδυναμώνονται, και μέσα από δίκαιη και στοχευμένη αξιολόγηση, προσπαθώ να μοιράζομαι τις επιτυχίες της εταιρείας με όλους.

Η προσέγγιση αυτή δεν χτίζει απλώς μια ισχυρή εσωτερική ομάδα, αλλά και μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα που αποπνέει αξιοπιστία και επιτυχία προς τα έξω.

Η Blackbook είναι μια εταιρεία μάρκετινγκ. Σε τι εξειδικεύεται; Τι την ξεχωρίζει;

Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι η στρατηγική μας σκέψη και η δέσμευσή μας να προχωράμε πέρα από τις παραδοσιακές συμβουλευτικές υπηρεσίες μάρκετινγκ. Παρέχουμε ολοκληρωμένες μελέτες στρατηγικής μάρκετινγκ, ανάλυση ανταγωνισμού, αξιολογήσεις SWOT και λεπτομερή σχέδια δράσης που επικεντρώνονται στην επιτυχία και την ανάπτυξη των πελατών μας. Ενδυναμώνουμε επιχειρήσεις, από νεοσύστατες εταιρείες έως μεγάλα αναπτυξιακά έργα, με τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις.

Μέσα από την αξιολόγηση της αγοράς και την αναγνώριση τάσεων, δημιουργούμε μακροπρόθεσμα σχέδια ανάπτυξης που εξοπλίζουν τις επιχειρήσεις με στρατηγικές που παραμένουν ανθεκτικές στο μέλλον. Δεν περιοριζόμαστε σε μία διάσταση του μάρκετινγκ αλλά καλύπτουμε όλα τα στάδια –από την ανάλυση της αγοράς και τη δημιουργία brands μέχρι την προώθηση τους μέσω κοινωνικών δικτύων και ψηφιακών καναλιών. Σχεδιάζουμε δυναμικές καμπάνιες που διασφαλίζουν υψηλή προβολή και στοχευμένο ενδιαφέρον για τους πελάτες μας, προσφέροντας ουσιαστικά αποτελέσματα και βιώσιμη ανάπτυξη.

Ποιο είναι το όραμα σας για την εταιρεία και τον κόσμο της;

Το όραμά μου για την Blackbook είναι να συνεχίσουμε να χτίζουμε μια εταιρεία που πρωτοπορεί στον χώρο του μάρκετινγκ και της επικοινωνίας, βασισμένη σε ισχυρές συνεργασίες και επαγγελματική αριστεία.

Η ανάπτυξή μας στην ελληνική αγορά αποτελεί το πρώτο βήμα προς μια ευρύτερη διεθνοποίηση, καθώς στόχος μας είναι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε ακόμα περισσότερες αγορές, όπου η ανάγκη για στρατηγικό μάρκετινγκ είναι έντονη. Επενδύουμε στην εκπαίδευση και την ανάπτυξη των ανθρώπων μας, γιατί πιστεύουμε ότι οι καλύτερες ιδέες προκύπτουν από ομάδες που έχουν πάθος, όραμα και πειθαρχία.

Το μέλλον της Blackbook είναι συνδεδεμένο με την επιτυχία των συνεργατών μας. Βλέπουμε κάθε συνεργασία ως μια μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε αξία και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να επιτύχουν τους στόχους τους.

Στοχεύουμε σε ένα μέλλον όπου η Blackbook θα είναι συνώνυμη με την καινοτομία, την ποιότητα και την ηγετική παρουσία στον χώρο του μάρκετινγκ, τόσο στην Κύπρο όσο και πέρα από αυτήν.

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FORBES

Πηγή: philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More