Friday, September 20, 2024
Home » «Εκτοξεύεται μετά μια δεκαετία πόνου»

«Εκτοξεύεται μετά μια δεκαετία πόνου»

0 comments

«Πριν από μια δεκαετία, η Ελλάδα βρισκόταν στη δίνη μιας καταστροφικής κρίσης χρέους που χαρακτηρίστηκε από χρόνια λιτότητας, κακουχιών και αναταραχών. Τώρα, αξιωματούχοι και επενδυτές λένε ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι η χρονιά που θα ολοκληρωθεί τελικά η ανάκαμψή της». Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάλυσή του το Reuters σχετικά με τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας τονίζοντας στον τίτλο του ότι «εκτοξεύεται μετά μια δεκαετία πόνου».

Οπως υπογραμμίζει το Reuters, η ελληνική οικονομία προβλέπεται να αναπτυχθεί με σχεδόν 3% φέτος, πλησιάζοντας το μέγεθος πριν από την κρίση το 2009 και ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο της ευρωζώνης του 0,8%. Το κόστος δανεισμού έχει πέσει κάτω από αυτό της Ιταλίας και οι τράπεζες που διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες – μια κίνηση που ορισμένοι από τους μεγαλύτερους επενδυτές της χώρας θεωρούν ως ένα τελευταίο σημάδι ομαλότητας.

Επιδημία απάτης

μέσω τηλεφώνων

Μορφή επιδημίας έχουν πάρει οι τηλεφωνικές απάτες με στόχο την υποκλοπή προσωπικών στοιχείων των καταναλωτών με σκοπό την πρόσβαση στους λογαριασμούς τους. Μάλιστα την αυξημένη προσοχή των καταναλωτών που δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις για την προώθηση προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας εφιστά και η Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δέχεται δεκάδες καταγγελίες πολιτών. Συγκεκριμένα, οι καταγγελίες αναφέρουν ότι επιτήδειοι επικοινωνούν τηλεφωνικά εμφανιζόμενοι ως εκπρόσωποι της ΡΑΕ, προκειμένου να ενημερώσουν για τα νέα τιμολόγια και να συνδράμουν στην επιλογή παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ ζητούν από τους καταναλωτές προσωπικά στοιχεία τους που σχετίζονται με τους λογαριασμούς τους. Ανάλογα περιστατικά απάτης έχουν καταγγελθεί και αφορούν και ηλεκτρονικά μηνύματα που λαμβάνουν καταναλωτές δήθεν από τραπεζικά ιδρύματα που ζητούν επικαιροποίηση των στοιχείων με σκοπό την καλύτερη ασφάλειά τους, κάτι όμως που δεν ισχύει.

Μέτρα κατά ελληνοποιήσεων

Σύσκεψη πραγματοποίησε η επιτροπή για τον έλεγχο σε αμνοερίφια και αβγά ενόψει του Πάσχα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τη συμμετοχή εκπροσώπων και άλλων υπουργείων. Το θέμα της αντιμετώπισης ελληνοποιήσεων βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, η οποία πήρε δεσμεύσεις απέναντι στους κτηνοτρόφους το προηγούμενο διάστημα. Οι έλεγχοι θα είναι συνεχείς σε όλα τα σημεία της αγοράς, στις εθνικές οδούς, στα σφαγεία και στις πύλες εισόδου της χώρας με έμφαση εκτός από τα αμνοερίφια και αβγά και στα γαλακτοκομικά, στο μέλι και στα οπωροκηπευτικά. Πάντως οι παραγωγοί έχουν ήδη κρούσει καμπανάκι προς το υπουργείο λέγοντας ότι οι εισαγωγές ζώντων ζώων το προηγούμενο διάστημα άνοιξαν παραθυράκια για ελληνοποιήσεις.

ΑΦΜ…

στα αγγλικά

Ομογενείς, κάτοικοι εξωτερικού, ξένοι που κατοικούν στην Ελλάδα αλλά και αλλοδαπές επιχειρήσεις μπορούν πλέον να λαμβάνουν με λίγα κλικ ΑΦΜ και κλειδάριθμο χωρίς να χρειάζονται τη βοήθεια κάποιου που γνωρίζει ελληνικά. Η ΑΑΔΕ έθεσε σε παραγωγική λειτουργία τις αγγλικές εκδόσεις των ψηφιακών εφαρμογών για τις αιτήσεις ΑΦΜ και κλειδάριθμου, για ταυτόχρονη απόδοση ΑΦΜ και κλειδάριθμου σε φυσικά πρόσωπα και κλειδάριθμου σε φυσικά και μη φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ήδη ΑΦΜ και θέλουν να εγγραφούν/επανεγγραφούν στις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Ζητούν

νέα ρύθμιση

Την ανάγκη εξορθολογισμού των προστίμων, των υψηλών τόκων υπερημερίας και άλλων δυσανάλογων κυρώσεων χωρίς να υπάρχει εύλογη διάκριση μεταξύ διαδικαστικών παρατυπιών και πραγματικών παραβάσεων αλλά και την ανάγκη θεσμοθέτησης μιας νέας γενναίας ρύθμισης 120 δόσεων όπου να μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές προς το Δημόσιο ζητούν η ΓΣΕΒΕΕ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών. Επίσης προτείνουν μείωση του χρόνου παραγραφής από τα 5 έτη που ισχύει σήμερα στα 3 έτη ενώ ειδικά για τα πρόστιμα ζητούν να ισχύσει αντίστοιχη ρύθμιση που ισχύει και στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος, δηλαδή στην περίπτωση που ο φόρος που προκύπτει είναι μικρότερος των 100 ευρώ να επιβάλλονται μόνο προσαυξήσεις και όχι το αυτοτελές πρόστιμο.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More