Friday, September 20, 2024
Home » Εκτακτη δρομολόγηση πλοίου για τα Κύθηρα

Εκτακτη δρομολόγηση πλοίου για τα Κύθηρα

0 comments

Το κενό στην ακτοπλοϊκή γραμμή των Κυθήρων με την προσάραξη του επιβατηγού-οχηματαγωγού«ΑΚΟΥΑ ΤΖΙΟΥΕΛ» στον λιμένα Διακοφτίου Κυθήρων στις 6/2/2024 καλύπτει με έκτακτη δρομολόγηση το υπουργείο Ναυτιλίας. Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε, θα δρομολογηθεί έκτακτα το επιβατηγό-οχηματαγωγό ταχύπλοο «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΧΑΪΣΠΙΝΤ» της εταιρείας «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ ΑΝΕ», στις γραμμές «ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ – ΚΥΘΗΡΑ και επιστροφή» και «ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ και επιστροφή» για το χρονικό διάστημα από 15/2/2024 έως 29/2/2024 προκειμένου καλυφθούν οι έκτακτες και επείγουσες συγκοινωνιακές ανάγκες που έχουν ανακύψει στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση θα εκτελείται με τέσσερα δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή «ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ – ΚΥΘΗΡΑ» και με δύο δρομολόγια την εβδομάδα στη γραμμή «ΝΕΑΠΟΛΗ ΒΟΙΩΝ – ΚΥΘΗΡΑ – ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ».

Υψηλά κέρδη και έσοδα για

τη Navios Maritime Partners

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το τέταρτο τρίμηνο και το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2023 ανακοίνωσε χθες η Navios Maritime Partners LP της Αγγελικής Φράγκου (στη φωτογραφία). «Είμαι ικανοποιημένη με τα αποτελέσματα για το σύνολο του έτους και το τέταρτο τρίμηνο του 2023. Για το σύνολο του έτους, αναφέραμε έσοδα ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη ύψους 433,6 εκατομμυρίων δολαρίων. Για το τρίμηνο, αναφέραμε έσοδα 327,3 εκατ. δολάρια και καθαρά κέρδη 132,4 εκατ. δολάρια. Τα κέρδη ανά κοινή μονάδα ήταν 14,08 δολάρια για το σύνολο του έτους και 4,30 δολάρια για το τρίμηνο», δήλωσε η Α. Φράγκου. «Ως συνήθως, συνεχίζουμε να εστιάζουμε σε πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε, όπως η μείωση της μόχλευσης, ο εκσυγχρονισμός του ενεργειακά αποδοτικού στόλου μας και οι μακροχρόνιες ναυλώσεις», πρόσθεσε η Αγγελική Φράγκου.

Συμφωνία για

τη διερεύνηση ατυχημάτων

Σε προσωρινή συμφωνία για την αναθεώρηση της οδηγίας του 2009 για τη διερεύνηση των ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών κατέληξαν η προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και οι διαπραγματευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η νέα νομοθεσία αποτελεί μέρος της λεγόμενης νομοθετικής δέσμης για την «ασφάλεια στη θάλασσα». «Εργαστήκαμε σκληρά για να συμφωνήσουμε σε αυτήν την πρόταση με το Κοινοβούλιο σε χρόνο-ρεκόρ. Η σημερινή συμφωνία θέτει ένα ορόσημο για ασφαλέστερες και καθαρότερες θαλάσσιες μεταφορές στην Ευρώπη, διασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα του ναυτιλιακού μας τομέα», δήλωσε σχετικά ο Πολ Βαν Τίγκτσελτ, ο βέλγος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Δικαιοσύνης και Βόρειας Θάλασσας. Οπως αναφέρει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, η αναθεωρημένη οδηγία αποσκοπεί στην απλοποίηση και αποσαφήνιση του υφιστάμενου καθεστώτος που διέπει τη διερεύνηση ατυχημάτων στον τομέα των θαλάσσιων μεταφορών.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More