Monday, September 16, 2024
Home » Εκρηξη σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

Εκρηξη σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο

0 comments

Εκρηξη σημειώθηκε σε ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο, το «Vyssos», με σημαία Παναμά και 18 μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό δύο ελλήνων ναυτικών και ενός Αιγυπτίου.

Σύμφωνα με ουκρανικές πηγές, το πλοίο βρισκόταν λίγο έξω από τις εκβολές του ποταμού Novostambul’s’ke, στο δέλτα του Δούναβη, όταν συνέβη το περιστατικό και κατευθυνόταν στο λιμάνι της πόλης Izmail, στον Δούναβη, για να φορτώσει σιτηρά.

Κινδύνευσε να βυθιστεί όταν σημειώθηκε έκρηξη προχθές το πρωί (27/12) από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας. Οι Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι χτυπήθηκε από ρωσική νάρκη, ωστόσο οι ισχυρισμοί αυτοί δεν είχαν επιβεβαιωθεί μέχρι αργά χθες το απόγευμα.

Οι πληροφορίες από το ελληνικό υπουργείο Ναυτιλίας αναφέρουν ότι από τα 18 μέλη του πληρώματος ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος, που είναι Ελληνες, τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ τραυματίστηκε και ο αιγύπτιος μάγειρας.

Πάντως και οι τρεις βοηθήθηκαν από κλιμάκιο πρώτων βοηθειών της Ουκρανίας ενώ για τον αιγύπτιο ναυτικό διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι νοσηλεύθηκε σε νοσοκομείο με θλάση και τραυματισμό στο ισχίο. Η κατάστασή του δήλωσε ότι είναι ικανοποιητική. Το πλοίο κατευθυνόταν μετά την έκρηξη με τη βοήθεια ρυμουλκών στο λιμάνι Izmail. Είχε ξεκινήσει από τη Σικελία με προορισμό την Ουκρανία.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More