Sunday, September 8, 2024
Home » Εκποιήσεις: Όλα όσα αλλάζουν μετά την έγκριση του κυβερνητικού πακέτου

Εκποιήσεις: Όλα όσα αλλάζουν μετά την έγκριση του κυβερνητικού πακέτου

0 comments

Εκποιήσεις: Όλα όσα αλλάζουν μετά την έγκριση του κυβερνητικού πακέτου

Κλείνει μια ανοιχτή πληγή 10 ετών δηλώνει ένα 24ωρο μετά την υπερψήφιση από την ολομέλεια της βουλής του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις η Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, δίνοντας επιπλέον διευκρινήσεις για τις αλλαγές που ψηφίστηκαν.

Η Αν. Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου ανάφερε ότι «μη εξυπηρετούμενα δάνεια που αφορούν πρώτη κατοικία αξίας μέχρι 350.000 ευρώ και επαγγελματική στέγη αξίας μέχρι 750.000 ευρώ, αποκτούν ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας από αθέμιτες πρακτικές των τραπεζών και εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ΚΔ και όχι στο ψευδοκράτος οι συλλήψεις για τρομοκρατία…

Χαροπαλεύει ο 17χρονος στη Λεμεσό – Εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσε τη…

ΠτΔ: H Κύπρος υπέρ της ενίσχυσης των σχέσεων της ΕΕ…

Συγκεκριμένα, υπερψηφίστηκαν τα νομοσχέδια για γρήγορη και κατά προτεραιότητα εκδίκαση υποθέσεων δανείων για κύρια κατοικία αξίας μέχρι 350.000 ευρώ και η διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου ο οποίος θα λειτουργεί ως εξωδικαστικός φορέας επίλυσης διαφορών, θα επιλαμβάνεται παραπόνων από δανειολήπτες σε σχέση με τα τερματισμένα δάνεια και τα δάνεια που περιέχουν καταχρηστικές ρήτρες και υπερχρεώσεις.

Νομοσχέδια που υπερψηφίστηκαν

– Γρήγορη και κατά προτεραιότητα εκδίκαση υποθέσεων δανείων για κύρια κατοικία αξίας μέχρι 350.000 ευρώ

– Διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Η κ. Ερωτοκρίτου πρόσθεσε ότι «πέραν των νομοσχεδίων, υπερψηφίστηκαν και οι δύο προτάσεις νόμου του ΔΗΚΟ, της ΔΗΠΑ και της ΕΔΕΚ οι οποίες προβλέπουν την αναστολή της εκποίησης όσων δικαιώνονται από τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, μέχρι τη δικαίωση τους από το Δικαστήριο, καθώς και τη ρύθμιση του δικαιώματος υποβολής παραπόνου».

Ως θετική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία, χαρακτήρισε την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις εκποιήσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καλώντας τα κόμματα σε συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε, «χαιρετίζω την στάση των κομμάτων καλώ και τα κόμματα να συνεργαστούμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού τις προκλήσεις.

Σύμφωνα με τον ΠτΔ μια ισχυρή κυπριακή οικονομία θα επιτρέψει την ανάπτυξη μιας πιο στοχευμένης κοινωνικής πολιτικής.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More