Tuesday, September 17, 2024
Home » Εκπαίδευση Ευρωπαίων στην ΑΙ

Εκπαίδευση Ευρωπαίων στην ΑΙ

0 comments

H Google χρηματοδοτεί την εκπαίδευση Ευρωπαίων στην τεχνητή νοημοσύνη με τη διάθεση κεφαλαίων 25 εκατομμυρίων ευρώ. Στόχος της εταιρείας είναι να επιμορφωθούν όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για την τεχνική νοημοσύνη. Δέχεται πλέον αιτήσεις από επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς ώστε να έλθει σε επαφή με άτομα που θεωρεί ότι μπορεί να επωφεληθούν από τέτοιου είδους εκπαίδευση. Η εταιρεία θα δημιουργήσει επίσης σειρά από ακαδημίες ενώ έχει επεκτείνει τα δωρεάν διαδικτυακά εκπαιδευτικά μαθήματα τεχνητής νοημοσύνης σε 18 γλώσσες.

«Φρέναρε» η εισβολή ρομπότ στη βιομηχανία

Οι βιομηχανίες της Βόρειας Αμερικής παρήγγειλαν το 2023 περίπου 30% λιγότερα ρομπότ από το 2022. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια ανάπτυξης της συμμετοχής των ρομπότ στην παραγωγική μηχανή της ευρύτερης περιοχής της αμερικανικής ηπείρου. Οι εταιρείες αγόρασαν 31.159 ρομπότ το 2023, καταγράφοντας μείωση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση από το 2006 και τη μεγαλύτερη πτώση που έγινε ποτέ σε απόλυτο αριθμό μονάδων.

Αποκλιμάκωση αποδόσεων

Μικρή αποκλιμάκωση παρουσίασαν στις αρχές της εβδομάδας οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν οικονομικά στοιχεία και εκτιμήσεις από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να δώσουν ενδείξεις για το πότε θα ξεκινήσει η κεντρική τράπεζα να μειώνει τα επιτόκια. Η απόδοση του 10ετούς μειώθηκε κατά 3 μονάδες βάσης στο 4,16%. Η απόδοση του 2ετούς υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,46%.

Ανθεκτική

η ρωσική οικονομία

Η ρωσική οικονομία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις παρά την πρόσφατη ανοδική αναθεώρηση της ανάπτυξης, πιστεύει η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Η οικονομία της Ρωσίας έχει αποδειχθεί ανθεκτική, παρά τις δυτικές κυρώσεις σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ξεκίνησε την πλήρη εισβολή της στην Ουκρανία. Στα τέλη Ιανουαρίου, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο υπερδιπλασίασε την πρόβλεψή του για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης της χώρας φέτος, σε 2,6% από 1,1% που προέβλεπε τον Οκτώβριο. Παρ’ όλα αυτά, η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα βλέπει περισσότερα προβλήματα για τη χώρα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More