Monday, September 9, 2024
Home » Εγλωβισμένοι αγοραστές: Προσπαθεί να βρει λύση το Υπουργείο Εσωτερικών

Εγλωβισμένοι αγοραστές: Προσπαθεί να βρει λύση το Υπουργείο Εσωτερικών

0 comments

Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με τη νομοθετική εξουσία και τη Νομική Υπηρεσία θα καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να βρει μια εναλλακτική λύση για το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών ακινήτων.

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Εσωτερικών, μετά και την απόφαση του Εφετείου να κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο περί μεταβιβάσεως και υποθηκεύσεως ακινήτων του 2015, για να τονίσει ωστόσο ότι πρόκειται για ένα νομικό και δύσκολο ζήτημα.

Λέγοντας πως η απόφαση είναι δεσμευτική, ο κ. Ιωάννου συμπλήρωσε ότι «δυστυχώς έχει κριθεί ότι ο Νόμος είναι αντισυνταγματικός».

«Θα προσπαθήσουμε σε συνεργασία με τη Βουλή, που νομοθετεί, αλλά και τη Νομική Υπηρεσία να βρούμε εναλλακτική λύση. Σίγουρα όμως θα είναι δύσκολο αλλά θα προσπαθήσουμε , είναι νομικό το ζήτημα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Κτηματολογίου Νεοκλής Νεοκλέους δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι το Κτηματολόγιο εξετάζει το θέμα σε συνεργασία με την Νομική Υπηρεσία και το Υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More