Friday, September 20, 2024
Home » Εγγραφή για έντοκα γραμμάτια σε ιδιώτες

Εγγραφή για έντοκα γραμμάτια σε ιδιώτες

0 comments

Την Τετάρτη, το Δημόσιο θα προχωρήσει στην έκδοση έντοκων γραμματίων 26 εβδομάδων, δίνοντας τη δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ιδιώτες) να προμηθευτούν τους τίτλους μέσω δημόσιας εγγραφής σε οποιαδήποτε τράπεζα ή χρηματιστηριακή εταιρεία, με ανώτατο ποσό τα 15.000 ευρώ. Η περίοδος εγγραφών ξεκινά από την Τρίτη (26 Μαρτίου 2024) και ολοκληρώνεται την Πέμπτη (28 Μαρτίου 2024). Απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρισή τους σε μερίδα του ΣΑΤ (μερίδα στο Χρηματιστήριο). Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας γίνεται μέσω των τραπεζών και των χρηματιστηριακών εταιρειών με την Αστυνομική Ταυτότητα και τον ΑΦΜ. Με τον τρόπο αυτόν, οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν αρκετά υψηλότερες αποδόσεις (περίπου 3,8%) από ό,τι δίνουν οι απλές καταθέσεις (σχεδόν μηδενικές).

Το Δημόσιο μετρά την περιουσία του

Μητρώο πάγιων περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής διοίκησης σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών. Με εγκύκλιό της η γενική γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Παυλίνα Καρασιώτου ζητάει από την Προεδρία της Δημοκρατίας, τα υπουργεία, τις αποκεντρωμένες διοικήσεις, καθώς και τις Ανεξάρτητες Αρχές χωρίς νομική προσωπικότητα να ξεκινήσουν την απογραφή. Κτίρια και συναφείς υποδομές, μηχανήματα και εξοπλισμός, αλλά και οπλικά συστήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας, ορυκτά, υδάτινοι πόροι και ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και το έδαφος περιλαμβάνονται στον ορισμό, αν και στην αρχική απογραφή κάποια θα παραλειφθούν. Δεν θα είναι εύκολη δουλειά καθώς κάποια περιουσιακά στοιχεία θα εκτιμηθούν με βάση την αντικειμενική αξία, κάποια άλλα με βάση την τιμή κτήσης ή άλλους τρόπους.

«Αν το πατήσεις…

θα την πατήσεις»

Η Τράπεζα της Ελλάδος στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) «Global Money Week» (GMW) πραγματοποιεί εκστρατεία ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσω της δημιουργίας σύντομου βίντεο με τίτλο «Αν το πατήσεις… θα την πατήσεις» και θέμα τις ασφαλείς πληρωμές και την προστασία από τις ηλεκτρονικές απάτες.

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από ενημερωτικό υλικό με τίτλο «Πώς προστατεύομαι από τις ηλεκτρονικές απάτες». Ενημερωτικό βίντεο είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση youtube.com/watch?v=M9zsPbLLkEw, ενώ υπάρχει ενημερωτικό υλικό στην ιστοσελίδα της ΤτΕ.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More