Tuesday, September 17, 2024
Home » Δύσκολη χρονιά για το κυπριακό επιχειρείν το 2024

Δύσκολη χρονιά για το κυπριακό επιχειρείν το 2024

0 comments

Δύσκολη χρονιά για το κυπριακό επιχειρείν το 2024

Το 2023 «κλείνει» αφήνοντας ανοικτές υποθέσεις στην οικονομία, με τις προκλήσεις να παραμένουν τεράστιες και τα δεδομένα ζόρικα και για το 2024.

Οι μονίμως ελλοχεύοντες εξωγενείς κίνδυνοι για αύξηση στις τιμές των καυσίμων και της ενέργειας, οι ελλείψεις και οι ψηλές τιμές σε πρώτες ύλες, τρόφιμα και βασικά αγαθά, καθιστούν ολοένα επιτακτική την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κυπριακής οικονομίας, με τα εργαλεία που η Δημοκρατία μπορεί να επιστρατεύσει, όπως τονίζει το κυπριακό επιχειρείν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΕΣ: Ο Κυριάκος έχασε σύζυγο και αγέννητο παιδί σε τροχαίο…

Η τελευταία πράξη του δράματος – Οδηγούνται στην τελευταία τους…

Πρόεδρος για Αμάλθεια: Έχουμε πλάνο και συγκεκριμένο σχεδιασμό για αποστολή…

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου δήλωσε ότι «αξιολογούμε ως πιο σημαντική την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης. Είναι η πιο σημαντική μεταρρύθμιση που μπορεί να αποδεσμεύσει δυναμική σε μία οικονομία που την χρειάζεται».

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να γίνουν, σύμφωνα με την ΟΕΒ, είναι η ψηφιοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με νέο Οργανόγραμμα, απλοποίηση της γραφειοκρατίας και συγκράτηση του κρατικού μισθολογίου. Παραγωγή φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας, εκσυγχρονισμός του φορολογικού σχεδιασμού, επανεξέταση του συνταξιοδοτικού συστήματος, εξουδετέρωση των αδυναμιών του ΓΕΣΥ και αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, καθώς και εγκαθίδρυση σταθερού νομικού πλαίσιο για την αποτελεσματική λειτουργία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο κ. Αντωνίου δήλωσε, επίσης, ότι «εάν μας δώσουν το ανθρώπινο δυναμικό που χρειαζόμαστε για να εξυπηρετήσουμε τις επενδύσεις του κόσμου, του επιχειρηματία, τότε η χρονιά θα είναι δύσκολη, διότι οι πόρτες του φρενοκομείου είναι ορθάνοιχτες ακόμα, δεν έκλεισαν εντελώς».

Την ίδια ώρα πάντως αρκετά ικανοποιητική παρουσιάζεται η πορεία του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου το 2023, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει άνοδο της τάξης του 52,19% σε σχέση με το 2022.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Μεγιστοποιείστε την ευελιξία στην επικοινωνία της επιχείρησής σας, μειώνοντας ταυτόχρονα το κόστος της, με προγράμματα κινητής μέσα από το ολοκληρωμένο Σχέδιο Business Start


Ακολουθήστε το omegalive.com.cy
στο Google News

Omega Live

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More