Tuesday, September 17, 2024
Home » Δύσκολα θα ανακάμψει η γερμανική βιομηχανία

Δύσκολα θα ανακάμψει η γερμανική βιομηχανία

0 comments

Η γερμανική βιομηχανία είναι απίθανο να ανακάμψει στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς οι αυξημένες τιμές του εισαγόμενου υγροποιημένου φυσικού αερίου έχουν θέσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε μειονεκτική θέση. Αυτό προειδοποίησε ο επικεφαλής μιας από τις κορυφαίες ενεργειακές εταιρείες της Γερμανίας, σύμφωνα με τους «FT». «Οι τιμές του φυσικού αερίου στην ηπειρωτική Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία, είναι διαρθρωτικά υψηλότερες τώρα, επειδή, σε τελική ανάλυση, εξαρτιόμαστε από τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου» δήλωσε ο Μάρκους Κρέμπερ, διευθύνων σύμβουλος της RWE.

Εκτίναξη κερδών

για την Tesco

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σουπερμάρκετ της Βρετανίας, ανακοίνωσε ότι τα προ φόρων κέρδη της σχεδόν τριπλασιάστηκαν, καθώς ανήλθαν σε 2,3 δισ. στερλίνες, από 882 εκατ. στερλίνες, ενώ οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,4%, στα 68,2 δισ. στερλίνες έως και τον Φεβρουάριο του 2024. Ο επικεφαλής της εταιρείας Κεν Μέρφι ανέφερε ότι η Tesco έχει επίγνωση ότι τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα για πολλούς πελάτες λόγω του πληθωρισμού και ότι «δούλεψε σκληρά», κατά τον ίδιο, για να μειώσει τις τιμές.

Atos: Αναζητεί

κεφάλαια 1,2 δισ.

Αγώνα για να βρει κεφάλαια 1,2 δισ. ευρώ κάνει ο γαλλικός όμιλος πληροφορικής της Atos που βρίσκεται σε περιπέτειες τα τελευταία χρόνια. Ο όμιλος έχει ζητήσει από επενδυτές να υποβάλουν προτάσεις για νέα κεφάλαια μέχρι τις 26 Απριλίου. Ο όμιλος απασχολεί 100.000 εργαζομένους και εκτιμά ότι το τρέχον έτος θα έχει τζίρο 10 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, χρειάζεται 600 εκατ. ευρώ σε μετρητά για τη χρηματοδότησή του για την περίοδο 2024-25.

Εκτός κυρώσεων

Εκτός της μαύρης λίστας των κυρώσεων της ΕΕ έθεσε το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους ρώσους δισεκατομμυριούχους Μιχαήλ Φρίντμαν και Πετρ Αβέν. Ο κατάλογος κυρώσεων της ΕΕ χρονολογείται από το 2014, όταν η Ρωσία κατέλαβε την περιοχή της Κριμαίας από την Ουκρανία. Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο από τη λίστα εξαιρέθηκαν τρεις ακόμη ρώσοι επιχειρηματίες. Ο Γκριγκόρι Μπερέζκιν, ο Φαρχάντ Αχμέντοφ και ο πρώην επικεφαλής της διαδικτυακής εταιρείας Ozon Αλεξάντερ Σούλγκιν.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More