Monday, September 9, 2024
Home » Δωρεά για την ΑΕΝ Υδρας

Δωρεά για την ΑΕΝ Υδρας

0 comments

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης και η πρόεδρος του Ιδρύματος Αντώνιος και Ιωάννης Αγγελικούσης, Μαρία Αγγελικούση, υπέγραψαν στις 27/2/2024 ιδιωτικό συμφωνητικό σύμβασης του έργου για την ανακαίνιση των χώρων υγιεινής του κτιρίου κοιτώνων των σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Υδρας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο δωρεάς του Ιδρύματος προς την Ακαδημία, θέλοντας να στηρίξει την ελληνική ναυτική παράδοση, να δώσει περαιτέρω ώθηση στο ανθρώπινο δυναμικό της ελληνικής εμπορικής ναυτιλίας. Τόσο ο Χρ. Στυλιανίδης όσο και η Ι. Αγγελικούση αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα διαρκούς ενίσχυσης των Ακαδημιών με υλικοτεχνικό εξοπλισμό και υποδομές με σκοπό να εκπαιδεύονται οι νέοι που θέλουν να ακολουθήσουν το επάγγελμα του αξιωματικού του Εμπορικού Ναυτικού.

Εξετάζει να επιστρέψει

στην Ερυθρά Θάλασσα

Η γαλλική ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM ανακοίνωσε ότι θα επαναλάβει τις διελεύσεις της Ερυθράς Θάλασσας εξετάζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Η εταιρεία δήλωσε ότι έχει επαναξιολογήσει την κατάσταση στη νότια περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και οι εξελισσόμενες συνθήκες της επιτρέπουν να ξαναρχίσει τη μεταφορά μέσω της Διώρυγας του Σουέζ κατά περίπτωση. Η CMA CGM σημείωσε ότι η κατάσταση αξιολογείται στενά για κάθε πλοίο πριν από κάθε διέλευση, επομένως οι επιλογές δρομολόγησης δεν μπορούν να προβλεφθούν ή να κοινοποιηθούν. Υπενθυμίζεται ότι η CMA CGM σταμάτησε τα δρομολόγια μέσω της Ερυθράς Θάλασσας την 1η Φεβρουαρίου, δρομολογώντας όλα τα πλοία της μέσω του Ακρωτηρίου της Καλής Ελπίδας.

Υποτροφίες σε νέους για ναυτικές σπουδές

Η ΕΕΝΜΑ πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο του 9ου προγράμματος υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 στο πλαίσιο του οποίου δόθηκαν 13 υποτροφίες παραμένοντας για 9η συνεχόμενη χρονιά στο πλευρό των νέων που έχουν στραφεί στις ναυτικές σπουδές. Οι υποτροφίες της ΕΕΝΜΑ «μετουσιώνουν το όραμά μας να βοηθάμε πραγματικά τους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τη ναυτιλία» επεσήμανε ο πρόεδρος Χαράλαμπος Σημαντώνης. Ολη η ναυτιλιακή κοινότητα μέσω της κοινωνικής της συνεισφοράς προσπαθεί να προσελκύσει τη νεολαία στο ναυτικό και ναυτιλιακό επάγγελμα, παρέχοντας προγράμματα υποτροφιών, όπως η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), η οποία υλοποίησε από πέρυσι το πρόγραμμα υποτροφιών 100+1, και άλλοι οργανισμοί, ναυτιλιακές εταιρείες και ιδρύματα.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More