Saturday, October 19, 2024
Home » Δυσφορία στο Ισραήλ για το «όχι» από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

Δυσφορία στο Ισραήλ για το «όχι» από ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες

0 comments

Οι Αρχές του Ισραήλ δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για την επιμονή ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών να μην πετούν στο Ισραήλ, επικαλούμενες την επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί λόγω της πολεμικής αντιπαράθεσης με τη Χαμάς, τη Χεζοπολλάζ και το Ιράν.

Όπως γράφει η ισραηλινή ιστοσελίδα Globes, παρά την απόφαση του Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EASA) να άρει τη σύστασή του να μην πετούν στο Ισραήλ, ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες εξακολουθούν να είναι απρόθυμες να πετάξουν στο Ισραήλ. Ο ουγγρικός αερομεταφορέας χαμηλού κόστους Wizz Air ακύρωσε όλες τις πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και ο πολωνικός αερομεταφορέας LOT ανέβαλε όλες τις πτήσεις μέχρι την 1η Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με την Globes, ακόμη και η ελληνική αεροπορική εταιρεία Bluebird Airways, η οποία ανήκει εν μέρει σε Ισραηλινούς και έχει δηλώσει ότι θα ξαναρχίσει τις πτήσεις, στην πράξη το έκανε με πολλή δυσκολία και καθυστέρηση, λόγω περιορισμών που έθεσαν οι ελληνικές αεροπορικές αρχές. Η Air Europe, η οποία είχε ακυρώσει πτήσεις μέχρι το τέλος του μήνα, αποφάσισε να επαναρχίσει τις πτήσεις προς το Ισραήλ στις 21 Οκτωβρίου.

Παράγοντες της πολιτικής αεροπορίας και του επιχειρείν στο Ισραήλ, τους οποίους επικαλείται η Globes, αναφέρουν πως η ακύρωση πτήσεων οφείλεται κυρίως στην απροθυμία των ασφαλιστικών εταιρειών να καλύψουν πτήσεις προς το Ισραήλ.

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More