Tuesday, October 22, 2024
Home » Δρ Κατερίνα Παττίχη – Κλινική Ananeosis: Η «γυάλινη οροφή» εμποδίζει ακόμα τις γυναίκες

Δρ Κατερίνα Παττίχη – Κλινική Ananeosis: Η «γυάλινη οροφή» εμποδίζει ακόμα τις γυναίκες

0 comments

Οι γυναίκες, σε τομείς όπως η κοινωνία, η πολιτική, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επαγγελματική τους εξέλιξη, αντιμετωπίζοντας τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή», πιστεύει η δρ Παττίχη. Για να προχωρήσουν επαγγελματικά, πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και πολλές φορές καθυστερώντας τη δημιουργία οικογένειας.

Δρ Κατερίνα Παττίχη – Αναγεννητική Ιατρική και Ιατρική Αισθητική και ιδρύτριας της κλινικής Ananeosis

Συνέντευξη στο Forbes της δρος Κατερίνας Παττίχη, ιατρού με ειδικότητα στην Αναγεννητική Ιατρική και Ιατρική Αισθητική και ιδρύτριας της κλινικής Ananeosis, στη Λεμεσό.

Ποια εφόδια θα πρέπει να έχει μια γυναίκα για να διαπρέψει και να μεγαλουργήσει στον επιχειρηματικό κόσμο;

Για να διαπρέψει και να μεγαλουργήσει μια γυναίκα στον επιχειρηματικό κόσμο χρειάζεται να διαθέτει μια σειρά από εφόδια. Η εξυπνάδα και η προσαρμοστικότητα είναι θεμελιώδη χαρακτηριστικά, καθώς ο επιχειρηματικός κόσμος εξελίσσεται συνεχώς. Η ανεξαρτησία της σκέψης και ο δυναμισμός επίσης είναι αναγκαία για να ξεχωρίσει σε ένα περιβάλλον που παραδοσιακά κυριαρχείται από άνδρες.

Παράλληλα, χρειάζεται αισιοδοξία και αντοχή για να ξεπεράσει στερεότυπα που θέλουν τον άντρα σε ρόλο αρχηγού. Τέλος, πρέπει να είναι ικανή να ισορροπήσει σε πολλούς ρόλους – επαγγελματίας, εργαζόμενη, μητέρα, κόρη, σύντροφος – χωρίς να χάνει τη δυναμική της.

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίσατε στην πορεία σας;

Η επαγγελματική πορεία δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση και η δική μου δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Απαιτούσε μεγάλη αφοσίωση, εξαντλητικές ώρες εργασίας, σωστή κατεύθυνση και προσεκτική ιεράρχηση των στόχων.

Είχα επίσης την τύχη να συνεργαστώ με ικανούς επαγγελματίες, οι οποίοι πίστεψαν σε μένα, επένδυσαν στις δυνατότητές μου και με βοήθησαν να εξελιχθώ γρήγορα στην καριέρα μου. Δύο βασικοί παράγοντες που έκαναν τις δυσκολίες πιο διαχειρίσιμες ήταν αναμφίβολα η ανεκτίμητη στήριξη από την οικογένεια μου και η συμβολή εξαιρετικών συνεργατών.

Η γυναίκα έχει πλέον τη θέση που της αξίζει στο κεφάλαιο εργασία;

Τον τελευταίο αιώνα έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στη θέση των γυναικών στον επαγγελματικό χώρο, κυρίως λόγω της αυξανόμενης ένταξης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, εξακολουθούν ακόμα να υπάρχουν σοβαρά εμπόδια και ανισότητες ανάμεσα στα δύο φύλα στον επαγγελματικό στίβο, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Οι γυναίκες, σε διάφορους τομείς όπως η κοινωνία, η πολιτική, οι επιστήμες και η επιχειρηματικότητα, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην επαγγελματική τους εξέλιξη, αντιμετωπίζοντας τη λεγόμενη «γυάλινη οροφή». Σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνα «Women in the Workplace 2021», των McKinsey και LeanIn Org, το 62% των ανώτατων θέσεων ανήκουν σε άνδρες, ενώ μόνο το 38% σε γυναίκες. Παρά την υψηλή εκπαίδευσή τους, οι γυναίκες συχνά δεν καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη «γυάλινη οροφή», καθώς για να προχωρήσουν επαγγελματικά πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα, παραμερίζοντας τις προσωπικές τους φιλοδοξίες και πολλές φορές καθυστερώντας τη δημιουργία οικογένειας.

Είχατε μια επιτυχημένη πορεία στην ιατρική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πείτε μας λίγα λόγια…

Η ιατρική και η προσφορά προς τον Άνθρωπο ήταν πάντοτε στην καρδιά μου. Ξεκίνησα όμως την διαδρομή μου αυτή κάπως διαφορετικά. Πήρα BSc (Hons) στη Βιοχημεία και Φυσιολογία και μετά MSc στη Βιοφαρμακευτική και Διδακτορικό στη Φαρμακευτική, όλα στο King’s College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Συνέχισα τις μεταδιδακτορικές έρευνες μου στη Νευροψυχοφαρμακολογία, στο Imperial College του Λονδίνου και κατά συνέπεια έχω έναν μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Διετέλεσα μετά διευθύντρια κλινικών δοκιμών, καθώς και Σύμβουλος σε διάφορες διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες.

Μετά το Πτυχίο Ιατρικής, από την Ιατρική Σχολή St George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, δούλεψα σε αρκετά νοσοκομεία, μέσα και γύρω από το Λονδίνο, για να αποκτήσω πείρα και ακολούθως πήρα το Μεταπτυχιακό μου στη Γεροντολογία από το Πανεπιστήμιο του Southampton.

Πήρατε την απόφαση να επιστρέψετε στην Κύπρο. Ποιο ήταν το όνειρο και οι φιλοδοξίες σας;

Μετά από 34 χρόνια σπουδών και εργασίας στο Λονδίνο, ο σύζυγός μου και εγώ αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Ένιωθα ότι έτσι θα μπορούσα να συνεισφέρω στην ανάπτυξη του ιατρικού τομέα στην Κύπρο, προσφέροντας τις γνώσεις και την εμπειρία που απέκτησα στο εξωτερικό. Ήθελα, επίσης, να δημιουργήσω ένα περιβάλλον όπου τα παιδιά μου θα μεγάλωναν με τις αξίες και την κουλτούρα του τόπου μας, κοντά στην οικογένεια και την παράδοση.

Η μετάβαση δεν ήταν εύκολη, καθώς υπήρχαν πολλές προκλήσεις στην προσαρμογή από τη ζωή στο Λονδίνο στη ζωή στην Κύπρο. Από τη μία πλευρά έπρεπε να προσαρμοστούμε σε έναν διαφορετικό ρυθμό ζωής και εργασίας, ενώ από την άλλη, η οικογένειά μας έπρεπε να συνηθίσει ξανά τη νοοτροπία και τις συνθήκες της Κύπρου. Παρά τις δυσκολίες, ωστόσο, η απόφαση αποδείχτηκε σωστή, καθώς απολαμβάνουμε μια καλύτερη ποιότητα ζωής και, προσωπικά, νιώθω ότι η συνεισφορά μου στον τομέα μου είναι σημαντική για τον τόπο μου και για μένα.

Δημιουργήσατε το “Ananeosis”, που προσφέρει σε γυναίκες και άνδρες τη βελτίωση της εικόνας τους. Πείτε μας τι προσφέρει η κλινική σας;

Η κλινική μας προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες αναγεννητικής και αισθητικής ιατρικής, που βοηθούν στη βελτίωση της εικόνας και της αυτοπεποίθησης των ασθενών μας. Μέσω καινοτόμων θεραπειών, όπως η αναζωογόνηση του δέρματος, οι ενέσιμες θεραπείες και οι μη επεμβατικές μέθοδοι, μπορούμε να επαναφέρουμε τη φυσική λάμψη και υγεία του σώματος.

Συνδυάζοντας την αναγεννητική ιατρική (ένα ταχέως εξελισσόμενο τομέα της ιατρικής που στοχεύει στην αποκατάσταση, αντικατάσταση ή αναγέννηση των νοσηρών ιστών και οργάνων, και που προσφέρει μακροπρόθεσμες λύσεις, ενεργοποιώντας τους μηχανισμούς του οργανισμού για επούλωση και ανανέωση), με την αισθητική ιατρική (που βελτιώνει την εμφάνιση και τη συνολική αίσθηση ευεξίας), προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις που ενισχύουν την ποιότητα ζωής και την προσωπική εικόνα του κάθε ασθενή.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρετε και ποιες είναι στην πρώτη γραμμή;

Η κλινική μας προσφέρει μια σειρά από εξειδικευμένες θεραπείες στον τομέα της αναγεννητικής και αισθητικής ιατρικής. Μάλιστα, είμαστε οι πρώτοι στην Κύπρο που προσφέραμε αναγεννητικές θεραπείες με exosomes και polynucleotides. Ορισμένες από τις κύριες θεραπείες μας περιλαμβάνουν:

Αντιγηραντικές θεραπείες: Για τη βελτίωση της υφής και ποιότητας του δέρματος, καθώς και την αφαίρεση δυσχρωμιών.

Μεσοθεραπεία προσώπου και σώματος: Ενισχύει την ενυδάτωση και τη σύσφιξη του δέρματος, με τη χρήση exosomes, polynucleotides, PRP, βιταμινών.

Βοτουλινική τοξίνη “Botox”: Για λείανση των ρυτίδων και βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.

PRP(Platelet-RichPlasma): Αναγεννητική θεραπεία που βασίζεται σε αυξητικούς παράγοντες από το αίμα του ασθενούς.

Αποκατάσταση μαλλιών: Με τη χρήση exosomes, polynucleotides, PRP, βιταμινών ή άλλων τεχνικών για την ενίσχυση της τριχοφυΐας.

Μυϊκή σύσφιξη και μείωση τοπικού λίπους: Για ένα πιο λείο σώμα.

Θεραπείες για κυτταρίτιδα: Με συνδυασμό μονοπολικών ραδιοσυχνοτήτων (monopolar RF) και ακουστικών υπέρηχων, carboxytherapy, συμπιεστική μικροδόνηση για τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Θεραπείες για ακράτεια: Με τη χρήση ραδιοσυχνότητων και functional magnetic stimulation.

Στόχος μας είναι η παροχή εξατομικευμένων λύσεων για κάθε ασθενή, βελτιώνοντας την εμφάνιση και την ποιότητα ζωής του.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τακίτου 8, 3075 Λεμεσός

www.ananeosis.com.cy

[email protected]

Τηλ.: 25347347 / 99806868

ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ FORBES

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More