Friday, September 20, 2024
Home » Διορία αιγοπροβατοτρόφων μέχρι τέλος Αυγούστου για έλεγχους και μέτρα στο χαλλούμι

Διορία αιγοπροβατοτρόφων μέχρι τέλος Αυγούστου για έλεγχους και μέτρα στο χαλλούμι

0 comments

Η δέσμευση της Υπουργού Γεωργίας για αύξηση των ελέγχων για εντοπισμό και καταγγελία όσων πλήττουν το χαλλούμι ΠΟΠ ικανοποίησε τη Συντονιστική Επιτροπή των Αιγοπροβατοτρόφων η οποία αποφάσισε καλή τη πίστει όπως μην προβούν προς το παρόν οι παραγωγοί σε οποιαδήποτε μορφής αντίδραση στο νέο διάταγμα, για τις ελάχιστες ποσοστώσεις αιγινού και πρόβειου γάλακτος στην παρασκευή του προϊόντος.

Παρά την ιδιαίτερη απογοήτευση και την περιρρέουσα απαισιοδοξία στον κλάδο της αιγοπροβατοτροφίας θεωρήθηκε άκρως απαραίτητο όπως δοθεί μία ακόμη ευκαιρία για ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Γεωργίας.

«Θα περιμένουμε για ένα εύλογο χρονικό διάστημα 6-7 εβδομάδων για να μπορέσει η Υπουργός Γεωργίας Δρ. Παναγιώτου να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της που αφορούν τους τακτικούς, αυστηρούς και αξιόπιστους διοικητικούς ελέγχους, τη διασφάλιση μιας υγιούς και ανταγωνιστικής αγοράς, και τις άμεσες αποφάσεις στοχευμένων μέτρων για αύξηση παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος και διασφάλιση της πιστής εφαρμογής του κανονισμού για το χαλλούμι ΠΟΠ», σύμφωνα με τη Συντονιστική.

Οι αιγοπροβατοτρόφοι ζητούν όπως το παρόν διάταγμα εφαρμοσθεί για ένα έτος και στη συνέχεια αναμένουν να τεθεί σε ισχύ νέοδιάταγμαμέχρι το 2029 με ποσοστιαία αύξηση της συμμετοχής του αιγοπρόβειου γάλακτος για την παρασκευή του χαλλουμιού 5% ανά έτος.

philenews.com

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More