Monday, September 9, 2024
Home » Διανομή αυξημένου μερίσματος 0,71 ευρώ ανά μετοχή

Διανομή αυξημένου μερίσματος 0,71 ευρώ ανά μετοχή

0 comments

Αυξημένα κατά 36,8% ήταν τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ για το 2023, τα οποία ανήλθαν σε 531,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΟΤΕ, ο κύκλος εργασιών του Οργανισμού διαμορφώθηκε στα 3,46 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 0,4% σε σχέση με το 2022.

Ο OΤΕ ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος ύψους 0,71 ευρώ ανά μετοχή, αυξημένου κατά 23% σε σχέση με τη χρήση του 2022. Συγκεκριμένα, η συνολική αμοιβή προς τους μετόχους για το 2024 θα ανέλθει σε περίπου 450 εκατ. ευρώ και θα επιμεριστεί σε προτεινόμενο μέρισμα αξίας 297 εκατ. ευρώ και σε πρόγραμμα απόκτησης ιδίων μετοχών ύψους περίπου 153 εκατ. ευρώ.

To προτεινόμενο μέρισμα των 0,71 ευρώ ανά μετοχή θα καταβληθεί στις 10 Ιουλίου 2024, κατόπιν έγκρισής του από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 28 Ιουνίου 2024. Ο όμιλος εμφάνισε ισχυρές ελεύθερες ταμειακές ροές, οι οποίες στο τέλος του έτους καταγράφηκαν στα 501 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τους στόχους της διοίκησης, ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα 621 εκατ. ευρώ.

Για το 2024, ο OΤΕ εκτιμά πως οι ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουν σε περίπου 470 εκατ. ευρώ, αντανακλώντας υψηλότερες πληρωμές φόρου εισοδήματος σε σχέση με το 2023.

Ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου στις 31 Δεκεμβρίου 2023 διαμορφώθηκε σε 634,8 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 12,6% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2022.

Θετικές επιδόσεις

«Κλείσαμε το 2023 με ένα τρίμηνο ισχυρών λειτουργικών και οικονομικών επιδόσεων, γεγονός που επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα και τη συνέπεια με την οποία αντιμετωπίσαμε τις νέες προκλήσεις κατά τη διάρκεια του έτους» δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ και πρόσθεσε: «Το τέταρτο τρίμηνο καταγράψαμε θετικές χρηματοοικονομικές επιδόσεις, με τα έσοδα της σταθερής τηλεφωνίας – Internet να αυξάνονται, σημειώνοντας βελτίωση καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Αντίστοιχα, τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία αυξήθηκαν για ακόμα ένα τρίμηνο, αναδεικνύοντας την υπεροχή του δικτύου της Cosmote, οδηγώντας σε συνολική αύξηση εσόδων στην Ελλάδα κατά 5%».

Για το 2024, o Τσαμάζ εκτιμά ότι ο OTE θα βελτιώσει περαιτέρω τις λειτουργικές και χρηματοοικονομικές του επιδόσεις.

Η συνεχιζόμενη οικονομική ανάπτυξη, που οδηγεί στη ζήτηση για τις υπηρεσίες λιανικής, οι πρωτοβουλίες ενίσχυσης του ARPU και η εξοικονόμηση κόστους, θα συνεχίσουν να δημιουργούν θετική δυναμική. Παρά τις αναμενόμενες προκλήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, ειδικά στις παραδοσιακές υπηρεσίες φωνής και σε ορισμένες κατηγορίες εξόδων, ο OΤΕ, σύμφωνα με τον Τσαμάζ, είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει περαιτέρω ανάπτυξη το 2024, με βάση την τρέχουσα δυναμική της αγοράς.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More