Thursday, September 19, 2024
Home » Δεμένα τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου

Δεμένα τα πλοία στις 28 Φεβρουαρίου

0 comments

Σε 24ωρη απεργία προχωρά στις 28 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) στα λιμάνια Πειραιά – Ραφήνας – Λαυρίου. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, οι ναυτικοί διεκδικούν λύσεις στα εργασιακά και συνταξιοδοτικά προβλήματα, την υπογραφή συμβάσεων με ουσιαστικές αυξήσεις καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας. Κλιμάκια του διοικητικού συμβουλίου επισκέπτονται καθημερινά τα πλοία που βρίσκονται στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου στα οποία θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη απεργία και όπως τονίζει η ΠΕΝΕΝ, η «ανταπόκριση του κλάδου στο κάλεσμά μας είναι καθολική, γεγονός που προμηνύει ότι κανένα πλοίο στα προαναφερόμενα λιμάνια δεν θα λύσει κάβους και κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί κατά τον χρόνο που ισχύει η απεργία μας».

Συμφωνία ΟΛΠ

με κινεζικό λιμάνι

Σύμφωνο συνεργασίας με ένα από τα 10 μεγαλύτερα εμπορικά λιμάνια του κόσμου, το λιμάνι της Γκουανγκτζόου στην Κίνα, υπέγραψε η ΟΛΠ ΑΕ σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της. To μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον αναπληρωτή διευθύνων σύμβουλο της ΟΛΠ ΑΕ Παναγιώτη Τσώνη και τον Deputy General Manager του Guangzhou Port Group Song Xiaoming. Με το εν λόγω μνημόνιο οι αρμόδιοι φορείς λειτουργίας και διαχείρισης των δύο λιμανιών συμφώνησαν να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συνεργασία καθιερώνοντας μια μακροπρόθεσμη εταιρική σχέση, η οποία προσβλέπει στις προκλήσεις και ευκαιρίες του παρόντος και κυρίως του μέλλοντος. Ο πρόεδρος της ΟΛΠ ΑΕ Yu Zenggang εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας λιμένων Πειραιά και Γκουανγκτζόου, τονίζοντας ότι για την ΟΛΠ ΑΕ η συνεργασία των λιμανιών αποσκοπεί στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων.

Αυξήθηκαν οι κλήσεις

για βοήθεια

To τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους περισσότεροι ναυτικοί από ποτέ χρησιμοποίησαν τις γραμμές βοήθειας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκτυο Πρόνοιας και Βοήθειας Ναυτικών (International Seafarers Welfare and Assistance Network). Οπως ανακοίνωσε, τα τριμηνιαία στοιχεία του έδειξαν αύξηση 44% στις κλήσεις τους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το ISWAN λειτουργεί από το 2019 γραμμές βοήθειας για τους ναυτικούς, οι οποίες απευθύνονται σε όσους εργάζονται σε εμπορικά πλοία. Κατά το τέταρτο τρίμηνο δέχθηκε 128 κλήσεις που αφορούσαν ψυχολογικές δυσκολίες έναντι 89 το προηγούμενο τρίμηνο. Οι αιτίες για την προσφυγή στις γραμμές βοήθειας περιλάμβαναν σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, σωματική κακοποίηση ή διακρίσεις λόγω της εθνικότητάς τους.

TaNea.gr

You may also like

Leave a Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More