Tuesday, September 17, 2024
Home » Δέκα λόγοι που το κατεστημένο δεν θα καταργήσει το 12%

Δέκα λόγοι που το κατεστημένο δεν θα καταργήσει το 12%

0 comments

Δέκα λόγοι για τους οποίους η αποκοπή του 12% στις συντάξεις δεν θα καταργηθεί:

1. Επειδή και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, θεωρούν τους συνταξιούχους του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνταξιούχους και πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

2. Επειδή και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, εκμεταλλεύονται τα εισοδήματα και τα αποθέματα του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να προωθούν τις κομματικές πολιτικές τους.

3. Επειδή και αυτή η Κυβέρνηση, όπως και όλες οι προηγούμενες, ποτέ δεν ασχολήθηκαν σοβαρά με ένα πρόγραμμα αποπληρωμής του αποθεματικού των σχεδόν €10 δισ. του ΤΚΑ που καταχρώνται εδώ και δεκαετίες.

4. Επειδή σε αυτόν τον τόπο διοικεί το βαθύ κράτος και η διαπλοκή, με αποτέλεσμα για όλα τα άλλα να υπάρχουν χρήματα, όταν όμως πρόκειται για τους συνταξιούχους του ΤΚΑ και γενικότερα τις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, τα ταμεία να είναι μείον και να υπάρχουν όρια. Εξ ου και το κράτος δεν έχει χρήματα για τους πιο πάνω, έχει όμως για τους δημοσίους – κρατικούς υπαλλήλους, για προσαυξήσεις, αυξήσεις, προσλήψεις και προαγωγές.

5. Επειδή τα κόμματα είναι διαπλεκόμενα μέρη στο κυπριακό βαθύ κράτος. Εξ ου και ποτέ δεν είδαν τα πράγματα σφαιρικά και ποτέ δεν αποτόλμησαν να βάλουν φρένο στον ανεξέλεγκτο ρυθμό αύξησης των δαπανών για το κρατικό μισθολόγιο, που περιλαμβάνει και τους κρατικούς συνταξιούχους.

6. Επειδή το πολιτικοκομματικό κατεστημένο σφετερίζεται τα δημόσια έσοδα ανεξάρτητα ποιος είναι στην Κυβέρνηση και ποιος στην αντιπολίτευση! Εξ ου και τα σκάνδαλα αυξάνονται και πληθύνονται!

7. Επειδή και οι συντεχνίες αποτελούν βραχίονες του βαθέως κράτους. Εξ ου και ποτέ δεν διεκδίκησαν πραγματικά τον τερματισμό της αποκοπής του 12%.

8. Επειδή η εργατική αλληλεγγύη είναι μόνο σύνθημα. Εξ ου και τα παρακλάδια των συντεχνιών ενεργούν ξεχωριστά και ανεξάρτητα χωρίς οι αποφάσεις τους να καθοδηγούνται κάτω από μια γενικότερη πολιτική και φιλοσοφία.

9. Επειδή τις αποφάσεις παίρνουν άτομα που ποτέ δεν βρέθηκαν στη θέση ενός χαμηλοσυνταξιούχου ή οικογενειών που στερούνται ακόμα και βασικών ειδών και αγαθών πρώτης ανάγκης.

10. Επειδή οι επηρεαζόμενοι και γενικότερα οι συνταξιούχοι του ΤΚΑ ποτέ δεν έχουν αντιδράσει και ποτέ δεν διεκδίκησαν δυναμικά τα δικαιώματά τους.

Και κάτι τελευταίο, για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Η αποκοπή του 12% δεν είναι αναλογική, όπως ισχυρίζεται το κυπριακό βαθύ κράτος. Αν ήταν αναλογική η μείωση, θα έπρεπε να αφορά το μέρος της σύνταξης που αναλογεί στα δυο χρόνια εισφορών προς το ΤΚΑ που δεν καταβάλλει ο εργαζόμενος που επιλέγει συνταξιοδότηση στο 63ο έτος της ηλικίας του.

* Δημοσιογράφος

([email protected])

Πηγή: philenews.com

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More