Tuesday, September 17, 2024
Home » Γερμανία: Από ΑΠΕ το ήμισυ της ενέργειας

Γερμανία: Από ΑΠΕ το ήμισυ της ενέργειας

0 comments

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας φέτος για πρώτη φορά αντιπροσώπευαν περισσότερο από 50% της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας τηςΓερμανίας, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Το μερίδιο των πράσινων πηγών αυξήθηκε στο 53% από 44% πέρυσι, όπως αναφέρεται. Η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από αιολική ενέργεια σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται στην ξηρά (όχι οφσόρ) έφτασε σε ρεκόρ για το σύνολο του έτους, ενώ η παραγωγή ηλιακής ενέργειας αυξήθηκε στο ιστορικό της υψηλό τον μήνα Ιούνιο.

Φρένο στην εξαγορά της Figma

Η προτεινόμενη συγχώνευση αξίας 20 δισ. δολαρίων της Adobe με τη Figma θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό καθώς πρόκειται για δύο από τις κύριες εταιρείες του κλάδου, έκρινε η ρυθμιστική αρχή αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας της Βρετανίας απειλώντας να εκτροχιάσει το ντιλ. Η εξαγορά στην τρέχουσα μορφή της θα απειλούσε επίσης τον ανταγωνισμό στην επεξεργασία – εικονογράφηση εικόνας, ανέφερε η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών.

Η τεράστια τιμή που είναι διατεθειμένη να πληρώσει η Adobe για τη Figma που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο έχει φανεί, από επικριτές της συμφωνίας, ως προσπάθεια από την πρώτη για να εξαλειφθεί ο ανταγωνισμός.

Κυβερνοεπίθεση στα πρατήρια

Προβλήματα στα πρατήρια καυσίμων σε όλο το Ιράν προκάλεσεκυβερνοεπίθεση από ομάδα η οποία σύμφωνα με την Τεχεράνη συνδέεται με το Ισραήλ. Ο ιρανός υπουργός Πετρελαίου Τζαβάντ Οουτζί δήλωσε στην ιρανική κρατική τηλεόραση ότι νωρίτερα έχει επηρεαστεί η λειτουργία του 70% των πρατηρίων καυσίμων στη χώρα και ότι το πρόβλημα ενδέχεται να οφείλεται σε εξωτερική παρέμβαση.

H κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση ανέλαβε η ομάδα Predatory Sparrow. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την ίδια πληροφορία.

Συμφωνία Nippon με την US Steel

Η ιαπωνική χαλυβουργία Nippon Steel συμφώνησε να εξαγοράσει την US Steel σε μια συμφωνία που αποτιμά τον αμερικανικό αντίπαλό της στα 14,9 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τους «Financial Times». Η συμφωνία εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί το δεύτερο ή τρίτο τρίμηνο του 2024, εν αναμονή της έγκρισης από των μετόχων της U.S. Steel και των ρυθμιστικών αρχών των χωρών.

TaNea.gr

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More